Vergelijk 3.492.032 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Apple gaat leren dementie te herkennen'

Nieuws 'Apple gaat leren dementie te herkennen'
Door ,

Niet alleen voor de beveiligingsupdates, maar ook voor je eigen gezondheid voor een Apple-product kiezen? Het bedrijf lijkt wel die kant op te gaan.

Apple heeft met de Apple Watch al eerder laten zien dat ze goed in staat zijn om een gebrekkige gezondheid te herkennen. De hartslagsensor kan bijvoorbeeld aangeven of je mogelijk een hartritmestoornis hebt. Daar komt dan het advies bij om naar de huisarts te gaan om je te laten nakijken. Het digitale horloge kan ook met redelijke zekerheid aangeven of je binnenkort een hartaanval krijgt, dat kan je levensreddende minuten opleveren.

Apple is echter nog niet klaar met het genezen van de wereld. De techgigant uit Cupertino is een partnerschap aangegaan met Eli Lilly, een farmaceutisch bedrijf uit de Verenigde Staten. Uit opgedoken onderzoek blijkt dat Apple al samenwerkt met Eli Lilly om de signalen van dementie te herkennen. Het doel van dat onderzoek is om die herkenning ook te plaatsen in een consumer gadget. Gezien Apple's eerdere implementatie van hartstoornisherkenning, lijkt het vanzelfsprekend dat het consumer gadget de Apple Watch betreft.

Staying Alive

Uit het onderzoek van Apple met Eli Lilly is gebleken dat mensen wiens cognitie achteruit gaat langzamer typen, minder regelmatig typen en minder berichten sturen in vergelijking met gezonde deelnemers. Uit het onderzoek wil men verder nog geen sluitende conclusie trekken omdat men er niet van overtuigd is dat ze hun bestemming hebben bereikt. Desalniettemin geeft dit aan dat Apple steeds meer bezig is met de gezondheidszorg.

(via)

Apple iPhone XR beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 36,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 52,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 20000 € 53,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 48,00 € 3,00 Bekijken
Alle Apple iPhone XR aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden