Vergelijk 2.562.270 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Xiaomi komt met 108-megapixelcamera'

Nieuws 'Xiaomi komt met 108-megapixelcamera'
Door ,

"Meer megapixels dan ooit mogelijk gedacht." Dat zullen ze bij Xiaomi als mantra hebben gebruikt bij het ontwikkelen van nieuwe sensoren. Samen met Samsung komt Xiaomi met een stukje indrukwekkende hardware.

Nadat veel smartphones in 2019 zijn gelanceerd met 48-megapixelcamera's maakt Xiaomi nog een paar grote sprongen. De meest populaire 48-megapixelsensor is afkomstig van Sony maar Xiaomi heeft nu al een 64-megapixelsensor om te laten zien. De nieuwe sensor komt beschikbaar in de aankomende Xiaomi Redmi-smartphones. Hoewel het aantal megapixels lang niet alles zegt over de kwaliteit van een camera of sensor, draagt het wel bij aan de hoeveelheid detail dat die sensor kan opvangen.

Naast de tamelijk indrukwekkende 64-megapixelcamera, lijkt Xiaomi nog veel grotere plannen te hebben voor de toekomst. Op het Chinese Weibo, een soort Facebook-Twittermix, liet Xiaomi weten dat ze bezig zijn met een 108-megapixelcamera voor in een smartphone. Dat lijkt idioot, en dat is het eigenlijk ook. Er is nog niet heel veel bekend over die nieuwe sensor, behalve dat de resolutie in een teaser naar buiten is gebracht. Op het affiche staat een resolutie van 12032 bij 9024 pixels.

Toekomstvisie

Wanneer Xiaomi met deze technologie op de markt komt is nog onduidelijk. De verwachting is echter dat we de sensor pas in 2020 in een commercieel verkrijgbaar toestel zullen tegenkomen. Deze giga sprongen in megapixelaantallen zijn mogelijk doordat Xiaomi voortborduurt op Samsungs isocell technologie. Deze maakt het mogelijk om meer licht op te vangen met een kleinere sensor. Deze technologie zal ook gepaard gaan met zogeheten Quad Bayer-technologie, waarbij van vier pixels een enkele wordt gemaakt om meer detail te vangen.

(via)

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden