Vergelijk 2.803.876 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsungs downloaden sneller dan Huawei, Apple'

Nieuws 'Samsungs downloaden sneller dan Huawei, Apple'
Door ,

Je zou misschien denken dat jij dezelfde snelheden haalt op het netwerk van Tele2 als je collega met een andere smartphone. Het netwerk bepaalt toch immers de snelheid? In de praktijk blijkt er daadwerkelijk verschil te zitten tussen de makelij van smartphones.

Het Britse bedrijf OpenSignal voert continu onderzoeken uit naar netwerkkwaliteit en netwerksnelheid. Dat wordt bijvoorbeeld bekeken per provider. Zo kwam T-Mobile in Nederland als snelste provider uit de test. Naast de netwerken en de providers daarachter, testte OpenSignal ook hoe de verschillende smartphone-fabrikanten scoren qua snelheid. OpenSignal heeft van drie grote fabrikanten; Samsung, Huawei en Apple, toestellen getest in budget- midden- en het topsegment.

De uitslagen van deze testen zijn gemiddel genomen om per fabrikant een uitspraak te kunnen doen. De verwachtingen waren dat de fabrikanten niet ver van elkaar af zouden zitten, en dat is voor een deel waar. Huawei en Apple zitten in Nederland redelijk dicht bij elkaar. Apple behaalde een gemiddelde snelheid van 41 Mbps terwijl Huawei er met 42 Mbps net iets meer uit weet te persen. De absolute winnaar van de drie was echter Samsung dat met 49 Mbps een flinke voorsprong neemt. In de praktijk zul je niet gigaveel van deze verschillen merken, tenzij je tegelijkertijd aan het streamen, gamen en downloaden bent.

Nederland op het podium

Wat verder opvalt is dat de netwerken in Nederland het vrij goed doen. Van de landen waar gemeten is, ligt Nederland op de derde plaats qua snelheid, vlak achter Noorwegen en Canada. Vreemd genoeg behaalden Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten ongeveer de helft van de Nederlandse scores. Dat zou kunnen komen door de drukte op de netwerken of door de grotere gemiddelde afstand van de netwerkmasten.

(via)

Samsung Galaxy S10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 30,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 31,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 41,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 70,00 € 21,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 41,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden