Vergelijk 1.984.839 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei's EMUI 10 verschijnt op 9 augustus'

Nieuws 'Huawei's EMUI 10 verschijnt op 9 augustus'
Door ,

Op Huawei's HDC deelt het Chinese bedrijf met de rest van de wereld hoe ze ervoor staan et betrekking tot software. Dit jaar komen EMUI 10 en HongMeng OS het podium op, als we de geruchten mogen geloven.

Aan het einde van deze week, op vrijdag 9 augustus, begint Huawei's developer conference. Daarop wordt iedereen bijgepraat over de software ontwikkelingen die er bij Huawei aan zitten te komen. Dit jaar lijkt een heel interessant jaar te gaan worden. Eerder dit jaar leek het erop dat Huawei de toegang tot Android zou worden ontzegd. Nu lijkt het er echter op dat Huawei als eerste fabrikant de gebruiksinterface voor Android 10 Q gaat onthullen.

De naam van de nieuwe Android-versie is nog bij niemand bekend. Google is erg goed gebleken in het verborgen houden van deze namen. Nu lijkt Huawei in ieder geval in contact te hebben gestaan met Google om aan de nieuwe gebruiksinterface te werken. EMUI 10 komt op het toneel tijdens de conferentie, dat is zeker. In een teaser voor de HDC is vanalles te zien over de ontwikkeling van de mobiele telefoon en deze eindigt in het filmpje met de aankondiging van de conferentie met daaronder 'EMUI 10'. Er is nog weinig bekend over de nieuwe functionaliteit van Android 10 Q, dus misschien kunnen we uit de presentatie van EMUI 10 iets afleiden.

HongMeng OS

Naast dat EMUI 10 wordt getoond, is de verwachting ook dat Huawei's eigen besturingssysteem wordt gelanceerd. De codenaam voor dat besturingssyteem is HongMeng OS, maar dat zal niet de uiteindelijke titel worden. Huawei werkt al een tijdje aan een eigen OS maar door al het gedoe rond de Entity List van de VS lijkt het techconcern er wat meer haast achter te hebben gezet. Naar verluidt kunnen we HongMeng dit jaar al op een commercieel verkrijgbare smartphone verwachten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden