Vergelijk 3.443.771 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Apple gaat "gejailbreakte" iPhones uitdelen aan onderzoekers'

Nieuws 'Apple gaat
Door ,

Akelige vertaling voor een iPhone met opengestelde software daargelaten, komt Apple met een interessant initiatief. iOS alvast openstellen voor ontwikkelaars, zodat deze geen extra moeite hoeven te leveren.

De term 'jailbreak' wordt al jaren gebruikt voor het kraken van de beveiliging van iPhones. Zodra een iPhone gejailbreakt is, kun je er allerlei soorten software op laden die doorgaans niet worden geaccepteerd door iPhones. Dan gaat het dus om software die niet via de App Store te downloaden is, doorgaans omdat Apple deze software heeft geweigerd. Bij eerdere iPhones ontbrak het soms aan wat functionaliteit, zoals het tonen van een agenda op het lockscreen. Doordat er in iOS steeds meer mogelijk is om een iPhone aan je eigen voorkeur aan te passen is het aantal jailbreaks de laatste jaren stevig gedaald.

Het lijkt er nu op dat Apple een aantal iPhones van een groot deel van de beveiliging gaat ontdoen en deze toestellen gaat verdelen onder externe ontwikkelaars. Apple nodigt de desbetreffende ontwikkelaars uit om deel te nemen aan het zogeheten Bug Bounty-programma. Dat wil zeggen dat de ontwikelaars een beloning krijgen voor iedere bug die ze tegenkomen in Apple's programmering. Hiermee wil Apple ervoor zorgen dat diens software de prestaties levert die het bedrijf aan de gebruikers belooft. Het is niet helemaal duidelijk om welk iPhone-model het zou gaan, maar gezien het om de software gaat zou het bijvoorbeeld om de iPhone XR kunnen gaan. De software is doorgaans op alle iOS-toestellen vergelijkbaar.

Beperkte openstelling

Ondanks dat de toestellen al gejailbreakt zijn, wil dat niet zeggen dat de bug-premiejagers vrij spel krijgen met alle programmering. De firmware, waar iOS op bouwt om het ecosysteem te laten werken, zou naar verluidt wel verzegeld zijn. Dit wordt gedaan zodat deze niet online verspreid wordt en ook om de verkoop van deze testtoestellen tegen te gaan. Heb je net als wij een hekel aan het woord 'gejailbreakt'? Laat ons dan hieronder wat alternatieven weten.

(via)

Apple iPhone XR beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 36,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 58,00 € 13,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 20000 € 53,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 48,00 € 3,00 Bekijken
Alle Apple iPhone XR aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden