Vergelijk 2.421.700 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'HTC stopt smartphone-verkoop in Verenigd Koninkrijk'

Nieuws 'HTC stopt smartphone-verkoop in Verenigd Koninkrijk'
Door ,

De tijd van kanjers als de HTC Wildfire en HTC One (M8) liggen inmiddels alweer een tijdje achter ons. Toch begint het er een beetje op te lijken dat de tijd van HTC als geheel achter ons gaat liggen.

Een tijd terug was HTC één van de grootmachten in de smartphone-wereld. De HTC Desire-toestellen vlogen als hete broodjes over de toonbank. Sindsdien is er veel veranderd voor het Taiwanese techbedrijf. Van meerdere modellen vielen de verkoopcijfers wat tegen en tegelijkertijd is er veel aandacht uitgegaan naar de Virtual Reality-business en ook zit er veel tijd in HTCs 5G-routers. Ondanks dat het bedrijf nog steeds telefoons maakt, worden deze niet meer verkocht in het Verenigd Koninkrijk.

Drie grote verkopers van HTC-smartphones zijn al gestopt met het aanbieden van HTC. EE, Carphone Warehouse en 02 hebben de verkopen gestaakt en daarnaast biedt HTC zelf de toestellen niet meer aan op hun websites. In andere Europese landen zijn de smartphones nog wel te koop. Vooralsnog zijn de toestellen te koop via de .co.uk-versie van Amazon, maar de vraag is hoelang dat nog zal duren.

Handrem aangetrokken

De verkopen zijn niet gestaakt omdat winkels en webshops er simpelweg geen brood meer in zagen. Er is al een tijdje iets op de achtergrond bezig waardoor HTC ervoor heeft gekozen om de verkoop stop te zetten. HTC heeft een beschuldiging ontvangen van het overschrijden van het intellectueel eigendom van een fabrikant. Het zou hierbij gaan om een onderdeel van één van de toestellen van HTC, wat precies is niet duidelijk. HTC geeft aan de ernst van deze claim te respecteren met als gevolg dat er helemaal geen HTC-toestellen meer verkocht worden.

Overname tussen Google en HTC afgerond

Overname tussen Google en HTC afgerond

30 jan 2018 - De deal tussen Google en HTC zit eindelijk in kannen en kruiken. Vorig jaar september maakte Google bekend dat het interesse had in de smartphonetak van het Taiwanese technologiebedrijf. Rick Osterloh, het hoofd van de hardware-afdeling bij Google, verwelkomt via een blog zijn nieuwe collega’s.

Of dit een teken is van het definitieve einde van HTC valt nu nog niet te zeggen. Wat wel gezegd kan worden is dat de smartphone-tak van het bedrijf al een tijdje niet zo lekker draait terwijl de VR-divisie het een stuk beter doet. Anderhalf jaar geleden kocht Google al een fors deel van HTC op. Maar liefst 2000 medewerkers gingen over van de ene werkgever naar de andere. We houden het nieuws in de gaten.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden