Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Ook Samsung laat koptelefoonaansluiting weg'

Nieuws 'Ook Samsung laat koptelefoonaansluiting weg'
Door ,

Eén Zuid-Koreaanse smartphone-fabrikant laat de koptelefoonaansluiting gaan, de ander houdt fier vast. Het einde lijkt er aan te komen voor bekabelde oortjes.

Het einde is nabij. Niet voor de mensheid, maar voor Samsung-smartphones met een hoofdtelefoonaansluiting. Apple begon een tijdje terug al met het weghalen van de 3,5mm-aansluiting van haar toestellen om zogezegd ruimte te besparen in het ontwerp. Na een eerste golf van ontzetting gingen steeds meer Android-fabrikanten toch ook overstag en ruilde de aansluiting in voor een dongel. Deze is aan te sluiten op de usb-c-poort waarmee je het toestel op kan laden. Het grote probleem? Je kunt niet tegelijkertijd je toestel opladen en muziek luisteren zonder bluetooth-koptelefoon.

dongle

Samsung bleeft standvastig en al diens toestellen bleven uitgerust met een 3,5mm-jack. Tenminste, tot afgelopen jaar. Eerst waren het de toestellen uit de middenklasse bij Samsung die geen aansluiting meer kregen. Daardoor leek het erop dat de hoofdtelefoonaansluiting was weggelegd voor de toptoestellen, en voor de budget-smartphones die nog niet over een usb-c-aansluiting beschikten. Ook dat tijdperk lijkt ten einde. Er is een afbeelding naar buiten gekomen van Samsungs usb-c naar 3,5mm-dongel die ze gaan leveren bij de Galaxy Note 10 en Note 10 Plus. Het einde zit er dus echte aan te komen. De Galaxy Dongle staat hierboven afgebeeld.

Einde der tijden

Dan blijven er weinig merken over wiens smartphones zijn uitgerust met koptelefoonaansluitingen. Fabrikanten die nog gebruik maken van een microUSB-aansluiting zijn min of meer gedwongen de aansluiting nog te gebruiken omdat er voor die aansluiting geen verloopjes worden gemaakt. Verder is er eigenlijk nog maar één grote naam die de aansluiting behoudt, met verve, en dat is LG. De laatste der Mohikanen lijkt de aansluiting te willen behouden, maar of dat stand houdt is een tweede.

(via)

Samsung Galaxy Note 10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 44,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 7000 € 40,50 € 27,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 45,00 Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 42,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 45,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden