Vergelijk 2.030.368 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Xiaomi komt met omgekeerd draadloos opladen'

Nieuws 'Xiaomi komt met omgekeerd draadloos opladen'
Door ,

Als je draadloos opladen al vet vindt, wacht dan maar tot je dit nieuwtje leest. Het lijkt erop dat Xiaomi binnenkort komt met een toestel dat zowel draadloos opgeladen kan worden, als draadloos kan opladen.

Draadloos opladen wordt steeds vaker een feature in Android-smartphones. Het grote voordeel is dat je het toestel simpelweg op een plaatje legt en geen kabeltje meer aan hoeft te sluiten. Het grote nadeel is dat draadloos opladen voorlopig nog geen bliksemsnelheid heeft, al worden de opladers wel steeds sneller. Omgekeerd opladen is al mogelijk bij een aantal smartphones. De Samsung Galaxy S10 en Huawei P30 Pro kunnen bijvoorbeeld al andere smartphones draadloos opladen.

Draadloos opladen: hoe werkt dat eigenlijk?

Draadloos opladen: hoe werkt dat eigenlijk?

27 aug 2018 - Steeds vaker verschijnen er smartphones die je draadloos kunt opladen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Welke techniek ligt hier aan ten grondslag? Wat zijn de voor- en nadelen van wireless charging? En welke accessoires vind je momenteel op de markt? Al deze vragen beantwoorden we in dit artikel.

Xiaomi lijkt daar ook mee bezig te zijn. Uit de beta van MIUI, de Android-schil die loopt op Xiaomi-apparaten, is gebleken dat dit voor Xiaomi heel binnenkort geïmplementeerd kan worden. Het lijkt aannemelijk dat de Xiaomi Mi Mix 4 het eerste toestel wordt van de Chinese fabrikant waarop Reverse Wireless Charging beschikbaar wordt. Daarmee kun je overigens niet alleen smartphones opladen, maar ook bijvoorbeeld smartwatches en andere draadloos oplaadbare gadgets.

Mi Mix 4

Er is nog niet veel bekend over de Xiaomi Mi Mix 4. Wat we wel weten is dat de codenaam voor het toestel 'Hercules' is. Dat geeft voor ons aan dat de Mi Mix 4 een kanjer van een smartphone wordt. Als het toestel bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgt tot omgekeerd draadloos opladen dan zijn er waarschijnlijk nog wel meer snufjes op het toestel te vinden. We verwachten een krachtige processor, prima camera's en een groot scherm. In de komende maanden zal er meer duidelijk worden over het toestel.

(via)

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden