Vergelijk 3.222.524 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google verklapt Pixel 4 feature in nieuwe video

Nieuws Google verklapt Pixel 4 feature in nieuwe video
Door ,

Het is voor Google niet altijd makkelijk geweest om features van haar nieuwe Pixels geheim te houden. In tegendeel zelfs; bij vrijwel elke release was zo goed als alles al van tevoren gelekt. Met de Pixel 4 gooit de techgigant het over een andere boeg en wil het de 'leaks' voor zijn.

In Nederland staat Google niet echt bekend vanwege haar telefoons. Toch brengt de Pixel-lijn veel enthousiasme naar boven bij de Android-puristen. Deze smartphones beschikken namelijk over een schone versie van Google's populaire besturingssysteem, een fantastische camera, én updategaranties waar geen enkele andere Android-fabrikant aan weet te tippen. Helaas zijn de toestellen vaak al lang voor de release gelekt, waardoor de presentaties vaak verre van spannend zijn. Om de vele geruchten over de te verschijnen Google Pixel 4 en Pixel 4 XL voor te zijn, komt het bedrijf alvast met een filmpje dat enkele nieuwe features uitlegt. 

Google toont eerste foto Pixel 4

Google toont eerste foto Pixel 4

13 jun 2019 - Het duurt nog even voordat Google de Pixel 4 daadwerkelijk onthult. De zoekgigant probeert ons nu al warm te laten lopen. Woensdagavond toonde het bedrijf de eerste officiële foto van het vlaggenschip. Daaruit kunnen we opmaken dat de techreus afscheid neemt van de enkele cameralens aan de achterkant.

Google Pixel 4 feature

De meest interessante toevoeging zal bij uitstek het gebruik van de Soli-radar zijn. Deze bewegingssensor komt uit de koker van de Google Atap-divisie, wat staat voor Advanced Technology and Projects. Met deze bewegingssensor kun je via handgebaren duidelijk maken wat voor actie je wil uitvoeren op je smartphone. Denk hierbij aan het overslaan van een nummer. je alarm uitstellen, of de telefoon op de trilmodus zetten. De sensor vinden we terug aan de bovenzijde van het toestel, wat eerdere geruchten over een flinke 'bezel' aan de bovenzijde verder bevestigt.

Pixel 4, Soli-radar

Een andere interessante eigenschap van de Soli-radar is de samenwerking ervan met de inbegrepen gezichtsherkenningstechnologie van de Pixel 4. Pakt de gebruiker zijn of haar telefoon op, dan detecteert de Soli-radar deze actie, waarna de sensoren en algoritmes voor gezichtsherkenning direct uit hun sloffen schieten om je gezicht te herkennen. Deze technologie is zo snel en geavanceerd dat de Pixel 4 tijdens het oppakken al ontgrendeld moet zijn. Hij hoeft, in tegenstelling tot de iPhone X, iPhone XR en iPhone XS (Max) dus niet eerst volledig voor het gezicht gehouden te hoeven worden.

Kanttekening van Google

In de video van Google zien we dat er nog een slag om de arm wordt gehouden wat betreft de Soli-radar, waarvan Google de handelingen de naam 'Motion Sense' meegeeft. Van de Amerikaanse toezichthouder FCC kreeg het toestemming om deze radar te gebruiken op frequenties tussen 57 en 64GHz. Eenzelfde toestemming in alle landen waar de nieuwe Pixel 4-toestellen verkocht worden is nog niet verkregen. Over de situatie in Nederland is nog niets bekend. Kijken we naar voorgaande Pixels, dan is het waarschijnlijk dat de Pixel 4 en Pixel 4 XL 'gewoon' via Nederlandse webshops verkrijgbaar zijn, zij het via grijze import.

(Via)

Google Pixel 4 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 39,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 40,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 50,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 120,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 147,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 47,50 € 48,00 Bekijken
Alle Google Pixel 4 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden