Vergelijk 2.541.962 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nokia 9.1 PureView krijgt topspecificaties'

Nieuws 'Nokia 9.1 PureView krijgt topspecificaties'
Door ,

Nokia brengt nog meer camera-geweld naar de consument. De Nokia 9.1 PureView lijkt een stuk krachtiger te worden dan diens voorganger. Nu alleen nog kijken wanneer het toestel uitkomt.

Toen de Nokia 9 PureView op de markt kwam was er sprake van een milde teleurstelling. Het toestel met maar liefst vijf camera's zag er spetterend en spectaculair uit, maar de processor die in het toestel zit klopt eigenlijk niet met de batterij aan camera's die het toestel achterop heeft zitten. De foto's die de 9 PureView maakt zijn absoluut mooi, maar het toestel heeft net niet genoeg power om de foto's snel te verwerken. Het lijkt er nu op dat het Finse bedrijf het opnieuw gaat proberen met een camera-knaller.

De Nokia 9.1 PureView lijkt te komen met een forse upgrade. Het toestel wordt naar het schijnt geproduceerd met een Snapdragon 855 en een nog betere camera-configuratie. De hoop is dat het toestel dit keer een genomen foto direct opslaat met behulp van de gigasnelle processor. Eerder moest men een aantal seconde wachten na het nemen van een foto om deze ook daadwerkelijk te kunnen bekijken.

Wachttijd

Eerder werd geschat dat het toestel in het derde kwartaal van dit jaar op de markt zou komen, maar in de tussentijd is er meer bekend geworden. Het lijkt erop dat het team achter de Nokia 9.1 PureView nog wat meer tijd nodig heeft om het geheel goed aan te kunnen sturen. Vooral met de camera's schijnt nog het één en ander te moeten gebeuren. De kans is dus groter dat het toestel in Q4 ten tonele verschijnt, tegen die tijd uitgerust met Android 10 Q.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden