Vergelijk 2.613.914 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'PUBG krijgt Lite-variant'

Nieuws 'PUBG krijgt Lite-variant'
Door ,

PUBG is een wereldberoemde game op PC en inmiddels ook op de smartphone. De ontwikkelaar komt nu met een kleinere versie van de game aanzetten om meer mensen bij het spel te kunnen betrekken.

Gamen op je smartphone wordt steeds populairder. Ontwikkelaars willen er ook voor zorgen dat er steeds meer mensen mee kunnen doen met deze vorm van entertainment. Eén zo een ontwikkelaar is Tencent. Op het eerste gezicht is dat niet echt een hele bekende naam, maar wanneer je gaat kijken waar Tencent allemaal bij betrokken is zal dat veranderen. Epic Games is bijvoorbeeld voor 40% van Tencent, maar belangrijker nog voor dit onderwerp, is dat Player Unknown's Battleground eigendom is van het Chinese Tencent.

Tencent brengt PUBG uit in een Lite versie voor smartphones met minder dan 2GB werkgeheugen. Deze toestellen zijn doorgaans niet erg geschikt voor het spelen van games, maar daar wil Tencent verandering in brengen. De Lite-editie van het spel is dus een minder intense variant die ontworpen is zodat er meer en meer mensen mee kunnen spelen. Al is het grote idee erachter natuurlijk dat ook meer mensen betalingen in het spel kunnen doen. De Lite-variant van PUBG is inmiddels al gelanceerd in India, het is nog niet zeker of deze ook naar Nederland komt.

Meer minder?

Naast dat de hoeveelheid benodigd werkgeheugen wordt bepertk, wordt ook de hoeveelheid opslaggeheugen verminderd. Telefoons met minder werkgeheuegen hebben doorgaans namelijk ook minder opslag om te vullen. Of we binnenkort meer apps tegen komen die voor deze strategie kiezen is niet duidelijk. Het zou geen gekke keus zijn om apps speciaal uit te brengen voor toestellen die bijvoorbeeld op Android Go draaien.

(via)

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden