Vergelijk 1.984.839 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nokia 8.2 gespot met Android Q'

Nieuws 'Nokia 8.2 gespot met Android Q'
Door , - 1 reactie

Nokia is bezig om voor iedere maand van het jaar een smartphone te presenteren. Dat is tot op heden gelukt en het lijkt erop dat de Finnen daar vrolijk mee verder gaan. De Nokia 8.2 lijkt er binnenkort aan te komen.

Onlangs doken de Nokia 6.2 en de 7.2 op in het Android Enterprise programma. Nu bijkt dat dat niet de enige toestellen zijn die we binnenkort kunnen verwachten van de Finse fabrikant. De Nokia 8.2 is namelijk ook tevoorschijn gekomen. Dit keer niet in het Android Enterprise programma, maar via een bekende Nokia-lekker. Ishan Agarwal heeft details over het toestel openbaar gemaakt en het lijkt erop dat de aankomende kanjer een bijzondere selfiecamera krijgt.

Volgens de informatie van Agarwal beschikt de Nokia 8.2 namelijk over een pop-up camera. Dat is een selfiecamera die we eerder hebben gezien bij bijvoorbeeld de OnePlus 7 Pro. Doordat de selfiecamera in het toestel zit in plaats van aan de buitenkant, hou je aan de voorkant meer ruimte over voor een beeldscherm. Ook betekent dit dat er geen inkeping in het scherm hoeft te komen, geen notch dus. Of dat uitkomt moeten we even afwachten, het zou voor het eerst zijn dat Nokia met zo een camera komt.

Android Q

De camera is misschien niet eens het spannendste aan de nieuwe Nokia. Het toestel zou namelijk standaard worden geleverd met Android 10 Q, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Die versie wordt als het goed is volgende maand aangekondigd door Google. De naam van die versie is nog onduidelijk. De Nokia 8.2 krijgt, zoals het er nu uitziet, 8GB werkgeheugen en een 256GB-versie. Daarnaast zou het om een 32-megapixelselfiecamera gaan die uit het toestel geschoven komt. De verwachting is verder dat het toestel een Snapdragon 855 processor krijgt.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden