Vergelijk 2.683.659 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Hydrogen One problemen niet de schuld van RED'

Nieuws 'Hydrogen One problemen niet de schuld van RED'
Door ,

Het toestel van de toekomst. De RED Hydrogen One zou de gebruikservaring van een smartphone compleet gaan veranderen. Dat plannetje liep in de soep, volgens fabrikant RED niet door eigen toedoen. Kan het bedrijf zich revancheren?

RED maakt camera's, hele goede en dure camera's. Vorig jaar bracht het cameramerk echter een smartphone uit. Dat is niet zo gek als je misschien zou denken. Er zijn meerdere camerafabrikanten die een smartphone hebben uitgebracht zoals Kodak, Polaroid en technisch gezien Sony. Die laatste bracht zes jaar voor diens eerste smartphone camera's op de markt. RED bracht vorig jaar dus de RED Hydrogen One op de markt. Dat toestel kwam ongeveer een jaar nadat het toestel werd aangekondigd op de markt maar werd geteisterd door problemen.

Het toestel werd met een zogenaamd holografisch scherm gelanceerd maar in de praktijk bleek de ervaring tegen te vallen. De camera viel tegen, zeker gezien het toestel de naam draagt van een wereldbefaamd cameramerk. De processor was inmiddels ook verouderd en de software werkte ook niet echt lekker. Alles bij elkaar kon dit toestel worden gekocht voor een schamele duizend euro.

Tijd voor verbetering

De fabrikant van de smartphone, een ingehuurd Chinees bedrijf, zou de schuldige partij zijn achter de problemen met het toestel, aldus RED. De naam van de fabrikant werd nergens gedeeld om het te beschermen maar dat wil niet zeggen dat RED met het bedrijf samen blijft werken. Binnenkort zou de volgende versie worden gepresenteerd, de Hydrogen Two. Voor deze nieuwe smartphone werkt RED samen met een ander bedrijf, hopelijk met een positief resultaat.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden