Vergelijk 3.488.936 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Oppo en Vivo laten smartphone verbinden met meerdere netwerken'

Nieuws 'Oppo en Vivo laten smartphone verbinden met meerdere netwerken'
Door ,

De snelheid van je Wi-Fi-verbinding combineren met je 4G-verbinding is in sommige gevallen al mogelijk. Binnenkort is het misschien ook mogelijk om twee Wi-Fi-verbindingen met elkaar te bundelen voor supersnelheid.

De smartphone-fabrikanten Oppo en Vivo zijn vaker de eersten op de markt die een nieuwe technologische vooruitgang uitbrengen. Zo kwamen de beide bedrijven ongeveer tegelijkertijd met een vingerafdrukscanner in het beeldscherm, niet veel later kwamen ze met de pop-up camera op de proppen. Nu is het dus wederom zo ver dat de bedrijven met iets nieuws komen, en weer tegelijkertijd. Oppo en Vivo willen regelen dat je smartphone met meer dan 1 Wi-Fi netwerk tegelijkertijd kan verbinden.

Wi-Fi netwerken werken op twee verschillende bandbreedtes. De 2,4GHz-band is degene die we al kennen sinds we Wi-Fi in onze huizen hebben. Het berik van deze netwerken is relatief goed, maar de snelheid laat soms wat te wensen over. Sinds een paar jaar is daarnaast ook de 5GHz-band een stuk populairder geworden. Via 5GHz kun je meer data per seconde versturen, maar daarvan is het bereik dan weer minder optimaal.

Nu is het zo dat we met 1 netwerk tegelijkertijd kunnen verbinden om de data-uitwisseling te regelen. Vivo en Oppo hebben beide een nieuwe technologie in ontwikkeling die ervoor zorgt dat je tegelijkertijd met zowel een 2,4GHz-, als een 5GHz-netwerk kunt verbinden. Je zou dan gebruik maken van de snelheid van beide netwerken "bij elkaar opgeteld". Oppo geeft te weten dat websites 44,5% sneller laden en de downloadsnelheid 322% hoger is dan die van een smartphone die slechts met 1 netwerk verbonden is. Waarschijnlijk wordt dit vergeleken met een 2,4GHz-netwerk maar desalniettemin is het indrukwekkend. Bij Vivo geeft men ook aan dat online games een stuk soepeler lopen.

Wachttijd

Wanneer we de toestellen te zien krijgen die van deze techniek gebruik maken is nog niet duidelijk. We hopen uiteraard dat hier snel toestellen voor naar buiten komen. Het zou ook kunnen dat het alleen via software uitgerold kan worden. Dan zouden huidige smartphones als de Oppo Reno 10X Zoom en de Vivo Find X wellicht binnenkort al gebruik kunnen maken van deze netwerktechnologie.

(via)

Oppo Reno 10x Zoom beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 36,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 16,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 44,50 € 0,- Bekijken
Alle Oppo Reno 10x Zoom aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden