Vergelijk 3.033.547 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Spionage-apps uit Play Store verwijderd

Nieuws Spionage-apps uit Play Store verwijderd
Door ,

Google is de laatste tijd bezig met het opschonen van de eigen Play Store. Soms wordt de zoekgigant echter geholpen om de rotte appels te vinden.

Google haalt wel vaker apps uit de eigen Play Store, maar dit keer gaat het niet zomaar om onveilige apps. De apps die Google heeft verwijderd diende allemaal hetzelfde doel: spionage. Je hoeft tegenwoordig geen James Bond te heten om te spioneren, met een simpele app ben je al een heel eind. Al de betreffende apps werden na installatie verstopt zodat de gebruiker niet doorheeft dat de app überhaupt actief is. Maar wat doen deze apps nou precies en waarom zijn ze verdwenen?

Avast, het bedrijf achter Avast antivirus, heeft bij Google aangeklopt om ervoor te zorgen dat deze apps verdwijnen. Ze kwamen erachter waar de apps toe in staat waren en Google was het blijkbaar met ze eens dat deze apps geen plaats hebben in de Play Store. De apps geven allerlei gegevens door aan degene die de app instelt. Van locatie tot contacten en zelfs sms- en belgegevens worden verzameld en verstuurd. Je hoefde niet tussen de regels door te lezen om erachter te komen waar de apps toe in staat zijn.

Stalkers

De apps zijn bedoeld voor ouders die hun knderen in de gaten willen houden en weer andere apps zijn gericht op werkgevers die hun werknemers willen controleren. Uiteraard zou dit een stevige privacybreuk zijn en mede daarom heeft Google de apps eraf gehaald. Dit soort apps worden ook wel stalkerapps genoemd. Ongetwijfeld zijn er nog meer van deze apps te vinden maar Google is nu in ieder geval op de aanwezigheid gewezen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden