Vergelijk 2.871.337 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nieuwe generatie HTC Wildfire uitgelekt'

Nieuws 'Nieuwe generatie HTC Wildfire uitgelekt'
Door ,

De Wildfire is terug. Althans, als we de geruchten mogen geloven. Er zijn een viertal nieuwe HTC-toestellen uitgelekt die de Wildfire-naam dragen. Of en wanneer ze naar Nederland komen, is nog niet bekend.

Het gaat als een lopend vuurtje over het internet: HTC herintroduceert de Wildifre-naam voor zijn mobiele telefoons. Veel mensen hadden als eerste smartphone een HTC Wildfire. De naam verdween echter na de ene succesvolle generatie van het toneel, maar lijkt nu dan eindelijk zijn langverwachte comeback te maken. Er komen, als we de geruchten mogen geloven, maar liefst vier Wildfire-toestellen uit. We stellen ze alvast kort aan je voor.

De vier toestellen gaan HTC Wildfire, Wildfire E, Wildfire E Plus en Wildfire E1 heten. De Wildfire lijkt daarbij het topmodel te zijn, de Wildfire E1 het middensegment en de Wildfire E en E Plus de budgetmodellen. Overigens vallen alle toestellen in het middensegment, zoals we ook gewend waren van de naam Wildfire.

De HTC Wildfire

De Wildfire is voorzien van een 6.2 inch scherm met HD+-resolutie, wat betekent dat je 720x1520 pixels hebt. Het rekenwerk wordt verzorgd door een Helio P23-chipset, die beschikt over een octacore-processor en 3GB werkgeheugen. Het interne geheugen is 32GB groot. Aan de achterkant zit een dubbele camera met 16 en 5 megapixel. De batterij aan boord is 3500 mAh sterk. De behuizing is het meest opvallend, met een atypische kleurovergang.

De HTC Wildfire E1

De HTC Wildfire E1 is uitgerust met een 6 inch scherm en dezelfde resolutie als de 'reguliere' Wildfire. Hier maakt de Helio A22-chipset de dienst uit, ditmaal voorzien van een quad-core processor en 3GB werkgeheugen. Ook dit toestel beschikt over 32GB werkgeheugen. De behuizing van de Wildfire E1 is wel wat soberder, hier geen fancy kleurovergangen. Er is ook een enkele camera, die beschikt over 13 megapixel.

De Wildfire E en E Plus

Beide telefoons zijn voorzien van hetzelfde design, zwart en goudkleurige accenten. Onder de motorkap zijn er echter nog de nodige verschillen. Zo is de Wildfire E voorzien van een 1.6GHz quad-core processor van Unisoc, terwijl de Wildfire E Plus loopt op een Helio A22 met een 2GHz quad-core processor. Beide toestellen zijn wel voorzien van 2GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. De camera's aan boord van de beide toestellen zijn hetzelfde: een dubbele camera, met een 13 en 2 megapixel sensor. De selfiecamera heeft 5 megapixel en zit in een notch verstopt.

Uitgelekt en wel

De nieuwe Wildfires zijn nog niet officieel aangekondigd, dus we weten nog weinig wat betreft beschikbaarheid en prijzen. We durven wel te gokken dat deze nieuwe HTC's niet de hoofdprijs gaan kosten. Ook zou het ons niet verbazen als niet alle nu uitgelekte toestellen op de Nederlandse markt verschijnen. Wel verwachten we een deel ervan, zeker omdat de Wildfire in Nederland zo'n goed verkopend toestel was.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden