Vergelijk 2.876.600 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei reorganiseert VS-afdeling fors'

Nieuws 'Huawei reorganiseert VS-afdeling fors'
Door ,

Bij Huawei gebeurt er de afgelopen tijd vrij veel. Non-stop komen er geruchten naar buiten over wat er in het bedrijf wordt besloten en in welke staat het bedrijf zich bevindt. Nu lijken er een groot aantal mensen hun baan te verliezen in de Verenigde Staten.

Het lijkt erop dat er bij Huawei een ontslaggolf aan zit te komen. Specifiek bij de afdeling Futurewei in de Verenigde Staten. Deze afdeling houdt zich bezig met onderzoek en ontwikkeling van toekomstige technologieën voor Huawei devices. Bij deze afdeling, met locaties in het zuiden van de Verenigde Staten, waren ongeveer 850 mensen werkzaam. Daar zullen er nu enkele honderden op zoek moeten naar een nieuwe werkgever.

Sinds Huawei op de zogeheten 'Entity List' staat van de VS is het doen van zaken met andere bedrijven een stuk lastiger geworden voor Huawei, zeker binnen de VS. Huawei heeft van de Amerikaanse overheid 90 dagen respijt gekregen maar vanwege de grote onzekerheid over de toekomst is het handelen met het bedrijf wat minder aantrekkelijk. Vanwege de daling in zakenactiviteit vallen er honderden ontslagen. Verschillende medewerkers zijn al op de hoogte gebracht dat zij hun bureaus leeg mogen maken en waarschijnlijk volgen er nog veel meer.

Huawei en de VS

Bij een recente ontmoeting tussen President Trump van Amerika en President Jinping van China leek de lucht er een beetje minder grijs uit te zien voor de Chinese techgigant. Er zijn nog geen concrete stappen genomen maar er is wel aangekondigd dat er voor verschillende instanties een uitzondering op de ban kan worden gemaakt. De verhoudingen tussen de twee landen staan voorlopig dus nog op scherp maar we houden het in de gaten.

(via)

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 28,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 32,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 42,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 68,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden