Vergelijk 3.164.056 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei bevestigt komst EMUI 10: release volgende maand

Nieuws Huawei bevestigt komst EMUI 10: release volgende maand
Door ,

De tijd vliegt, ook in het Android-landschap. Waar veel fabrikanten nog bezig zijn met het gereedmaken van hun telefoons voor Android Pie, dient Android Q zich binnenkort weer aan. Ook Huawei is hiervan op de hoogte en presenteert al enkele details over EMUI 10, de schil die het bedrijf over Android Q heenlegt.

Op het moment van schrijven is EMUI 9.1 de meest recente softwareschil van Huawei die je kunt vinden op de markt. Gezien alle perikelen rondom Huawei en het opgelegde handelsverbod van de VS maken veel gebruikers zich zorgen over het voortbestaan van Huawei-smartphones, in ieder geval met een Android-schil van het Amerikaanse Google. Er gingen de afgelopen weken diverse geruchten rond over HongMeng, de potentiële vervanger van Android voor Huawei, maar vooralsnog richt de Chinese fabrikant zich op het ontwikkelen van EMUI 10. In een reactie aan GSMinfo.nl heeft Huawei laten weten dat Android prioriteit heeft.

Huawei EMUI 10 details

Genoeg gepraat over misère. EMUI 10 gaat er namelijk 'gewoon' komen. The Phone Talks ziet in de agenda van het Huawei Developer Conference een slotje voor 'Linking things to the future - Huawei EMUI 10.0 released'  staan. Gezien het feit dat EMUI sinds Oreo netjes meeloopt met Android wanneer het aankomt op softwarenummers, kunnen we niet anders stellen dan dat EMUI 10 speciaal gereserveerd is voor Android Q. Van laatstgenoemde moet overigens nog de officiële naam bekendgemaakt worden.

Huawei P30

Er zijn enkele Android Q-features waarvan zo goed als zeker is dat ze de officiële release behalen. Het is de verwachting dat EMUI deze volledig of grotendeels overneemt. Denk hierbij aan 'Smart Reply', de functie die bij een binnenkomend bericht probeert om jou een handje te helpen door antwoorden te suggesteren. Daarnaast is er een vernieuwd snelle instellingenscherm, wat betekent dat alle icoontjes weer wat verschoven zijn. Daarover vertelt Android Police meer. Een andere functie is het vernieuwde permissiesysteem wat gebruikers nog meer controle moet geven over wat apps wel en niet mogen.

EMUI 10 meer dan aangepast Android Q

Het is de verwachting dat Huawei ook enkele gloednieuwe features in EMUI 10 stopt die nog niet in Android Q zelf zitten. In EMUI 9.1 zien we immers al dat de Chinese fabrikant op eigen kracht een volledig toetsloze navigatiemanier heeft geïmplementeerd, op enkele high-end toestellen een donkere modus ondersteunt (zoals de Huawei P30 Pro) en het delen van WiFi via QR code mogelijk heeft gemaakt. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk wanneer EMUI 10 exact moet verschijnen in augustus, evenals Android Q. Hoogstwaarschijnlijk komt hier later deze maand meer informatie over naar buiten. 

Deze smartphones krijgen Android Q

Deze smartphones krijgen Android Q

28 mei 2019 - Het duurt nog even voordat Google Android Q, de nieuwste versie van haar besturingssysteem, officieel uitrolt. Desondanks weten we nu al van een aantal smartphones dat ze straks op de nieuwste Android-versie kunnen rekenen. Wij hebben ze voor je opgesomd.

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 38,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 37,00 € 13,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 40,50 € 19,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 31,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 44,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 48,00 € 36,00 Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden