Vergelijk 1.990.487 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S9 en Note 9 camera nachtmodus crashgevoelig

Nieuws Samsung Galaxy S9 en Note 9 camera nachtmodus crashgevoelig
Door ,

De Samsung Galaxy S9 en Note 9 zijn al een tijdje te vinden op de markt. De Zuid-Koreaanse fabrikant blijft echter een jaartje na dato de telefoons voorzien van updates. Nieuw is de speciale nachtmodus voor de camera, maar die blijkt bij veel gebruikers niet goed te werken.

Het is alweer ruim een jaar geleden dat we aan de slag mochten gaan met de Samsung Galaxy S9. Het high-end vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant was een redelijk conservatieve upgrade ten opzichte van de Galaxy S8, wat waarschijnlijk de enigszins tegenvallende verkoopcijfers verklaart. Desondanks zorgt Samsung wel goed voor dit apparaat; hij wordt nog altijd voorzien van updates, waaronder een interessante camera-update die een nachtmodus bewerkstelligt. Ook de Galaxy Note 9 geniet van eenzelfde ondersteuning.

Galaxy S9 en Note 9 camera nachtmodus

Helaas blijkt juist die camera-update voor problemen te zorgen bij zowel de Galaxy S9 als de Galaxy Note 9. Op het forum van XDA-Developers komen gebruikers massaal klagen over het feit dat de camera-applicatie crasht wanneer men de nachtmodus probeert te gebruiken. Misschien wel het ergste van allemaal: de foto's die je schiet in deze modus worden vaak niet opgeslagen. In plaats daarvan krijg je een melding op je display met daarin de tekst 'camera failed'. 

Samsung Galaxy Note 9

Hoewel niet elke gebruiker er last van heeft en er ook andere problemen optreden met de camera, is bovenstaand voorbeeld wel het meest voorkomende probleem. Ook melden enkele gebruikers dat de nachtmodus in 90 procent van de gevallen faalt om een kiekje vast te leggen in de galerij, en er zijn eveneens meldingen dat in 50 procent van de gevallen de camera-app het voor gezien houdt. Een mogelijke oplossing voor het probleem is om de beeldverhouding van de kiekjes aan te passen van 4:3 naar 16:9.

Nog geen oplossing

Op het moment van schrijven is er nog geen bericht van Samsung over dit probleem, laat staan dat de fabrikant al een oplossing in de maak heeft. Naast het probleem met de nachtmodus werken de camera's van de high-end Galaxy-telefoons gelukkig naar behoren. Hieronder vind je onze Samsung Galaxy S9 review en Galaxy Note 9 review, waarin we onder meer zeer te spreken zijn over de camerakwaliteiten.

Samsung Galaxy S9 review

Samsung Galaxy S9 review

18 apr 2018 - Volgens velen moet de Samsung Galaxy S9 het beste Android-toestel van 2018 worden, en dan zijn we nog niet eens op de helft van het jaar! Daar wilden we natuurlijk meer van weten. Daarom zijn we aan de slag gegaan met de Galaxy S9 om zelf eens te kijken hoe goed dat ding dan wel niet is.


Samsung Galaxy Note 9 review

Samsung Galaxy Note 9 review

19 okt 2018 - De Samsung Galaxy Note 9 is een flink toestel, dat we in deze review ook nog eens flink aan de tand gaan voelen. Wat heeft de Note 9 allemaal te bieden, behalve een groot scherm? In deze review lees je het.

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 26,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 28,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden