Vergelijk 2.465.632 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei CEO: HongMeng sneller dan Android

Nieuws Huawei CEO: HongMeng sneller dan Android
Door ,

Er is veel te doen rondom de positie van Huawei in het Android-landschap. Vanwege het handelsverbod tussen Huawei en Amerikaanse bedrijven is de Chinese fabrikant min of meer gedwongen om haar eigen software te ontwikkelen. Net op het moment dat het verbod afgezwakt lijkt, komt de CEO van Huawei met enkele interessante uitspraken.

Enkele weken geleden werd de smartphonewereld opgeschud door het handelsverbod met Huawei dat de Amerikaanse overheid haar bedrijven oplegde. Aangezien diverse componenten van de Chinese telefoons gemaakt worden in de Verenigde Staten, zou dit op termijn problemen opleveren. Nog dringender is de situatie rondom Google en Huawei. Android is namelijk het besturingssysteem van Huawei-smartphones, en dat mag sinds de intreding van het handelsverbod niet meer worden gebruikt.

'HongMeng sneller dan Android'

Deze restrictie heeft er al voor gezorgd dat de Honor 20 Pro (Honor is Huawei's submerk) nog altijd niet in de winkels verkrijgbaar is. Terwijl de reguliere Honor 20 net op tijd van een officiële Play Store-licentie was voorzien, kwam de Honor 20 Pro te laat. Daardoor bevindt deze telefoon zich momenteel in limbo. Hoewel het verbod inmiddels afgezwakt lijkt, is er nog altijd veel onduidelijkheid rondom de situatie. Vast staat in ieder geval dat er door Huawei hard aan het back-up plan wordt gewerkt. HongMeng zou op termijn Android kunnen vervangen als besturingssysteem. In Le Point, een Frans magazine, meldt de CEO van Huawei, Ren Zhengfei, enkele interessante nieuwtjes over de software.

Honor 20

Zhengfei spreekt openhartig over HongMeng. Hoewel de software nog niet helemaal af is, zijn de eerste tekenen veelbelovend. Volgens Huawei's CEO is de alternatieve mobiele software zelfs sneller dan Android. Ook moet HongMeng een stuk breder te implementeren zijn. Denk hierbij aan routers, netwerkschakelaars, tablets, computers en datacentrums. Ook HongMengOS is in de maak. Deze software voor computers, laptops en dergelijken zou sneller moeten zijn dan Apple's MacOS. 

HongMeng versus Google Fuchsia?

Het heeft er alle schijn van dat een verzachting van het handelsverbod de HongMeng-trein niet meer stopt. De CEO bevestigt deze gedachte in het interview; Huawei geeft de ontwikkeling van haar eigen besturingssysteem niet op. Gezien de compatibiliteit van HongMeng doet de software ons nog het meeste denken aan Google Fuchsia. In het artikel hieronder lees je meer over de officieuze opvolger van Google's Android.

Fuchsia OS ontwikkelaarspagina live: stap dichter bij release

Fuchsia OS ontwikkelaarspagina live: stap dichter bij release

1 jul 2019 - Door alle recente berichtgevingen van de smartphonewereld zou je bijna vergeten dat er meer is dan alleen Android en iOS. Denk bijvoorbeeld aan Fuchsia OS, het mysterieuze besturingssysteem dat ontwikkeld wordt door Google. Het ziet ernaar uit dat een officiële release weer iets dichterbij is gekomen.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden