Vergelijk 3.492.319 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Sony onthult in september twee varianten Xperia 2’

Nieuws ‘Sony onthult in september twee varianten Xperia 2’
Door ,

Nog even en het startschot klinkt voor de IFA-beurs in Berlijn. Eén van de partijen die in september hoogstwaarschijnlijk van de partij is, is Sony. Als we de laatste berichten mogen geloven kunnen we dan twee varianten van de Sony Xperia 2 verwachten, de opvolger van de Sony Xperia 1.

Het is al weer even geleden dat Sony van zich heeft laten horen. Op het Mobile World Congress (MWC) introduceerde het bedrijf de Sony Xperia 1 en Sony Xperia L3. Even later maakten we kennis met de Sony Xperia 10 en Sony Xperia 10 Plus. Sindsdien heeft het Japanse elektronicaconcern niets meer van zich laten horen.

Het geruchtencircuit is alles behalve stil. De afgelopen weken doken allerlei verhalen op over de Sony Xperia 1 Premium, Sony Xperia 2 en Sony Xperia 20. Vandaag leren we dat Sony wellicht plannen heeft om twee uitvoeringen van de Sony Xperia 2 te presenteren. Hoe we dat weten? Op internet is een user agent profile opgedoken, zeg maar het geboortecertificaat. Daarin staan details over twee toestellen vermeld. Het gaat om de J8010 en J8210.

Aangezien de Xperia 1 ook wel beter bekend staat onder de noemer J8110, mogen we er van uitgaan dat we hier met te maken hebben met diens opvolger. Kijken we naar de gelekte specificaties, dan heeft het er alle schijn naar dat we in september twee high-end vlaggenschepen te zien krijgen.

Over de Sony Xperia 2

Waar de J8010 en J8210 duidelijk met elkaar verschillen, is het beeldscherm. Het eerste model heeft een 4K-display met een resolutie van 1644 bij 3840 en beeldverhouding van 21:9. De ander moet genoegen nemen met een Full HD+ resolutie van 1080 bij 1920 pixels met 16:9 verhouding. De laatste is overduidelijk een budgetvariant voor de meer prijsbewuste consument. Naar verluidt krijgt de eerste variant een CinemaWide OLED-display, de tweede moet zich zien te redden met een LCD-scherm.

Sony Xperia 2

Wat kunnen we van de prestaties verwachten? Het gerucht gaat dat de Sony Xperia 2 een Snapdragon 855 onder de motorkap verbergt, de krachtigste octa-core die Qualcomm momenteel verkoopt. Verder hebben we geruchten gehoord over 6GB werkgeheugen, een opslagcapaciteit van 64GB of 128GB, drie primaire camera’s en een 3000 mAh batterij met wireless charging. Vanzelfsprekend verwachten we aan de onderkant een USB-C aansluiting. De koptelefoonaansluiting ontbreekt naar verluidt.

Sony Xperia 20

Dat is alles wat we momenteel over de Sony Xperia 2 hebben gehoord. Naast het vlaggenschip verwachten we dat Sony in september ook nog een middenklasser uit de doeken doet: de Sony Xperia 20. Net als zijn voorganger krijgt hij een verlengd display met een resolutie van 1080 bij 2520 pixels en 21:9 verhouding. Verder krijgt de middenmoter volgens de geruchten een dual-camerasysteem, vingerafdrukscanner in de aan/uitknop, USB-C poort en koptelefoonaansluiting.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden