Vergelijk 2.626.958 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste plaatje Huawei Mate 30 (Pro) opgedoken

Nieuws Eerste plaatje Huawei Mate 30 (Pro) opgedoken
Door ,

Het duurt waarschijnlijk nog tot oktober voordat we de Huawei Mate 30-serie te zien krijgen. Dat betekent niet dat we nog maanden moeten wachten totdat Huawei ons meer vertelt over het toestel. Sterker nog, vandaag zien we het eerste kiekje van de Huawei Mate 30 of Huawei Mate 30 Pro voorbijkomen.

Na afgelopen week kan Huawei weer opgelucht ademhalen. Op de G20-top in Japan spraken president Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping af dat het Chinese techbedrijf niet langer geboycot wordt door de VS. Amerikaanse bedrijven mogen als vanouds weer zaken doen met Huawei. In ruil daarvoor hebben de Chinezen toegezegd “grote hoeveelheden” agrarische producten af te nemen bij de Amerikanen. Zo komt er na enkele weken waarin de spanningen hoog opliepen voorlopig een einde aan deze kwestie.

Dat biedt voor Huawei ruimte om nieuwe smartphones te ontwikkelen en deze uit te rusten Android. Ook met het boycot van de Amerikanen was dit weliswaar mogelijk, maar zonder licentie van Google mocht Huawei de toestellen niet voorzien van de Play Store en diensten van Google. Probeer dan maar eens nieuwe applicaties te installeren. Het gerucht ging dat Huawei druk doende was om versneld een alternatief besturingssysteem te lanceren onder de noemer Arc OS of HongMeng. Dat plan kan voorlopig in de ijskast nu Google en Huawei weer zaken met elkaar mogen doen.

Dit is de Huawei Mate 30 (Pro)

Deze ontwikkelingen stemmen ons hoopvol voor de toekomst. Het betekent dat we van de Chinezen als vanouds Android-telefoons kunnen verwachten en deze zonder problemen updates mogen ontvangen. Een van de toestellen waar we nu al reikhalzend naar uitkijken, is de Huawei Mate 30 (Pro).

Tot nu toe vingen we nauwelijks geluiden op over de volgende generatie vlaggenschepen van de Chinezen. Daar komt vandaag verandering in. Op Chinese sociale media is een conceptfoto van de Huawei Mate 30 (Pro) opgedoken. Opvallend hieraan is dat deze render van hoge kwaliteit is. Of het the real deal is kunnen we niet zeggen, maar de afbeelding geeft ons een inkijkje in de weg die Huawei mogelijk inslaat.

Huawei Mate 30 Pro en Huawei Mate 20 Pro

Op de conceptfoto is goed te zien dat Huawei vasthoudt aan het camera-eiland, die het afgelopen jaar introduceerde bij de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro. Grote verschil is dat deze niet langer vierkant is, maar een ronde vormgeving krijgt, vergelijkbaar met toestellen als de Motorola Moto G7. En dat terwijl fabrikanten als Apple en Google naar verluidt overwegen om juist een vierkant camera-eiland te introduceren op hun vlaggenschepen, die we komend najaar verwachten.

Over de camera’s

De gelekte afbeelding verklapt het een en ander over het camerasysteem van de Huawei P30 (Pro). Om te beginnen zien we in koeienletters de naam ‘Leica’. Huawei doet al jaren zaken met deze lenzenslijper voor hun camera’s. Het komt dan ook niet als een verrassing dat de Chinezen ook voor hun nieuwste toestel een beroep doen op Leica. De tekst onder Leica’s logo zijn niet te lezen.

Als je goed telt zie je vier lenzen op de foto. Details over deze camera’s ontbreken op dit moment. Het enige dat we met zekerheid kunnen zeggen -mits de foto echt is- is dat hij in ieder geval over een telefotolens beschikt met 5x optische zoom. Dat is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de Huawei Mate 20 Pro, die uit de voeten kon met 3x optische zoom. Of de Huawei Mate 30 (Pro), net als de Huawei P30 Pro, een periscopische lens krijgt, is moeilijk te zeggen aan de hand van de foto. Op het promotiemateriaal van de P30 Pro is een vierkante lens te zien, waardoor je eenvoudig deze lens kon herkennen. Dat is op deze render niet het geval.

Wat vinden jullie van de Huawei Mate 30 (Pro) als je hem vergelijkt met zijn voorganger?

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden