Vergelijk 3.487.850 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy Fold grondig aangepakt voor release'

Nieuws 'Samsung Galaxy Fold grondig aangepakt voor release'
Door ,

De eerste commerciële opvouwbare smartphone had afgelopen april zijn opwachting moeten maken. Helaas bleek het product nog niet goed genoeg. Dan hebben we het natuurlijk over de Galaxy Fold. In enkele maanden tijd is er het nodige aangepast, zo blijkt uit betrouwbare bronnen.

Wat betreft innovatieve telefoons zouden we dit jaar op onze wenken bediend moeten worden. Dat werd de pers en consumenten immers voorgehouden eind 2018. Denk bijvoorbeeld aan 's werelds eerste commerciële opvouwbare telefoon. De bal lag bij Samsung, want die lieten in november vorig jaar al zien dat de technologie werkt. Huawei zou eveneens van zich laten horen en een product lanceren in 2019. Ondertussen zijn we halverwege het 'beloofde jaar' en ligt er nog steeds geen opvouwbare smartphone in de winkels.

Samsung Galaxy Fold grondig aangepakt

Nadat bij het hoofdkantoor van Samsung het zweet uitbrak toen bleek dat de Samsung Galaxy Fold niet heel stevig was, ging op het laatste moment de officiële release niet door. De telefoon was net voor de release al afgegeven aan populaire YouTubers en recensenten. Veel van hen lieten weten dat het display na het verwijderen van de 'screenprotector' niet meer werkte. Onduidelijk was echter voor velen dat het niet om een screenprotector ging, maar om een essentieel laagje om het display werkende te houden. Na de terugtrekking van Samsung liet ook Huawei weten meer tijd nodig te hebben om een stevige, robuuste Huawei Mate X te garanderen.

Samsung Galaxy Fold kapot scherm

Bloomberg meldt vandaag dat de Samsung Galaxy Fold in de laatste fase is beland voordat het toestel écht de verkoop ingaat. Hoewel er nog niet een exacte datum gemeld kan worden, ziet het ernaar uit dat we zeker voor het einde van 2019 kennis mogen maken met de Fold. De vernieuwde opvouwbare smartphone van Samsung heeft het 'laagje' op het display uitgerekt tot over heel het display. Daardoor lijkt het ook niet meer op een goedkope screenprotector. Daarnaast wordt er in de doos melding gemaakt dat deze laag te allen tijde moet blijven zitten.

Scharnier en concurrentie

Een andere aanpassing zit in het scharnier van de telefoon. Dit aspect van het toestel is opnieuw gebouwd op een manier dat het nu iets hoger zit ten opzichte van het scherm en daarmee de beschermende laag omhoog duwt. Hierdoor worden kieren voorkomen en kan er geen rommel in de telefoon komen. Nu de Galaxy Fold zo goed als klaar is voor een release, is het afwachten geblazen of Huawei met de Mate X een poging waagt om haar telefoon eerder op de markt te hebben dan de Fold.

Huawei Mate X uitgesteld tot september

Huawei Mate X uitgesteld tot september

14 jun 2019 - Het is vooralsnog niet het jaar van de opvouwbare smartphones. Nadat Samsung de Galaxy Fold release uitstelde tot nader orde, komt vandaag het bericht binnen dat de Huawei Mate X releasedatum is verschoven naar september.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden