Vergelijk 2.492.443 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitrol Android Pie voor HTC U12 Plus van start

Nieuws Uitrol Android Pie voor HTC U12 Plus van start
Door ,

Het heeft allemaal net iets langer geduurd dan verwacht, maar het lange wachten wordt beloond. Op dit moment rolt HTC de langverwachte Android 9.0 Pie update uit naar haar laatste vlaggenschip, de HTC U12 Plus. Eerst zijn gebruikers in thuisland Taiwan aan de beurt, de rest van de wereld volgt in fases.

Baal je er van dat HTC nu pas begint met de uitrol van Android Pie naar haar allernieuwste vlaggenschepen? We nemen het je niet kwalijk. Vroeger was HTC de pionier van de smartphone-industrie, tegenwoordig test de smartphonemaker vooral ons geduld.

Het is inmiddels een jaar geleden dat de fabrikant de HTC U12 Plus op de markt bracht. Destijds werd hij met Android 8.0 Oreo afgeleverd. Enkele maanden na de lancering introduceerde Google de opvolger van het besturingssysteem, Android 9.0 Pie. HTC beloofde dat vier telefoons in haar assortiment de update zouden ontvangen: de HTC U11, HTC U11 Life, HTC U12 Life en HTC U12 Plus. Sindsdien heeft een handjevol smartphones van HTC de Pie-update ontvangen, maar dat geldt niet voor het allernieuwste model.

Nog eventjes geduld

HTC beloofde dat de HTC U12 Plus eind juni uiterlijk Android Pie zou ontvangen. Deze deadline is zoals je wellicht weet niet gehaald. Sterker nog, onlangs vertelde de Japanse tak van HTC dat Android Pie waarschijnlijk nog “twee tot drie maanden” op zich zou laten wachten. Voor deze gang van zaken bood het bedrijf afgelopen maand haar excuses aan.

HTC U12 Plus

Het aloude gezegde ‘de soep wordt nooit zo heet gegeten als zij wordt opgediend’ is hier van toepassing. HTC heeft nog maar amper het boetekleed aangetrokken of Android Pie wordt al uitgerold naar de eerste exemplaren. Vooralsnog in thuisland Taiwan, zo laat het bedrijf via haar forum weten, maar andere regio’s volgen op korte termijn.

Over de update zelf is weinig bekend. We kennen het buildnummer (2.45.709.1) en dat het installatiepakket 1,06GB groot is. Verder vermeldt HTC in de changelog enkel dat de stabiliteit van het besturingssysteem is verbeterd en dat Google+ uit HTC’s nieuwsfeed BlinkFeed is gehaald. Hoogstwaarschijnlijk krijgt het vlaggenschip ook diverse Android Pie features, waaronder een nieuw op veeggebaren gebaseerde navigatie, Adaptive Battery, Adaptive Brightness en Digitaal Welzijn.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden