Vergelijk 3.067.587 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Mi CC9 en CC9e gespot op social media

Nieuws Xiaomi Mi CC9 en CC9e gespot op social media
Door ,

Telefoons die uitkomen met de term 'CC9', daarvan verwacht je niet meteen dat ze afkomstig zijn van een gloednieuwe serie. Toch is niets minder waar. De Xiaomi Mi CC9 en Mi CC9e zijn gespot op Chinese sociale medium Weibo en tonen de eerste co-producten van Xiaomi en Meitu.

Met het partnerschap tussen Xiaomi en Belsimpel zijn we in Nederland verzekerd dat een groot deel van de bang for buck telefoons uit de goedkope Chinese koker de oversteek maken naar ons kikkerlandje. Daar is niets mis mee, want een beetje competitie kan nooit kwaad. In Xiaomi hebben we een zeer sterk alternatief, zeker wanneer je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding. De Chinese techgigant staat niet stil wanneer het op innoveren aankomt en is voor haar nieuwe telefoonserie een samenwerking aangegaan met Meitu.

Belsimpel en Xiaomi slaan handen ineen

Belsimpel en Xiaomi slaan handen ineen

22 nov 2018 - Niet de Kruidvat, maar Belsimpel is de eerste officiële Nederlandse partner van Xiaomi. Mocht je in de toekomst een smartphone van het Chinese bedrijf overwegen, dan hoef je niet langer het internet af te struinen naar een Nederlandse dealer die ze verkoopt. Voortaan kun je terecht bij de retailer uit Groningen.

Xiaomi Mi CC9 en Mi CC9e gespot

De naam Meitu klinkt je waarschijnlijk niet bekend in de oren. Nu kunnen wij heel stoer zeggen dat we al lang wisten dat het om een beeldbewerkingssoftware-applicatie ging, maar dan zouden we liegen en dat kan natuurlijk niet. Meitu met haar software wordt vooral gebruikt voor het oppoetsen van selfies, en de Mi CC9 en Mi CC9e moeten logischerwijs dan ook de ultieme selfie kunnen maken. Dat gebeurt bij de CC9 in ieder geval aan de hand van een 32-megapixellens. Aan de achterzijde is enkel bekend dat de primaire lens een 48-megapixelcamera is. Althans, dat meldt Xiaomi op het Chinese social mediaplatform Weibo. Van de CC9e is momenteel nog niet veel bekendgemaakt.

Mi CC9

Hoewel de focus voornamelijk gericht is op de camera's, mogen de overige specificaties niet vergeten worden. De Mi CC9 maakt gebruik van een 6,39 inch oled-display met een Full HD+-resolutie. De Mi CC9e beschikt over een kleiner 6,08 inch display waarvan nog niet bekend is of het om een oled- of LCD-scherm gaat. Allebei de apparaten maken gebruik van '3D glas' wat duidt op een bolle afwerking, wat de telefoons prettig in je hand moet doen liggen.

De Xiaomi Mi CC9 wordt aangedreven door een Snapdragon 710, 712 of 730 met 4GB of 6GB aan werkgeheugen. De minimale interne opslagcapaciteit bedraagt naar verluidt 64GB en varianten met 128GB en 256GB lijken ook geproduceerd te worden. De 3940 mAh aan accucapaciteit moet je zeker één dag bij kunnen staan op een volle cyclus. Van de CC9e is enkel bekend dat de Snapdragon 710, 712 of 632 inbegrepen is. De goedkopere optie zal waarschijnlijk enkele tientjes goedkoper zijn.

Europese release onzeker

Van de Xiaomi Mi CC9 en Mi CC9e is nog niet bekend of de telefoons na de officiële lancering op 3 juli in China de oversteek maken naar Nederland. Niet alle toestellen die Xiaomi produceert zijn bedoeld voor de Europese markt, zeker niet aangezien het Chinese Meitu hierbij is betrokken. Mocht er geen Nederlandse release in het verschiet liggen, dan kun je je nog altijd vermaken met de Xiaomi Mi CC9 promovideo. Ook is de Xiaomi Mi 9 een goed alternatief als je op zoek bent naar een cameragenieke Chinese topper.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden