Vergelijk 3.487.850 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Fuchsia OS ontwikkelaarspagina live: stap dichter bij release

Nieuws Fuchsia OS ontwikkelaarspagina live: stap dichter bij release
Door ,

Door alle recente berichtgevingen van de smartphonewereld zou je bijna vergeten dat er meer is dan alleen Android en iOS. Denk bijvoorbeeld aan Fuchsia OS, het mysterieuze besturingssysteem dat ontwikkeld wordt door Google. Het ziet ernaar uit dat een officiële release weer iets dichterbij is gekomen.

Heb je een smartphone in je broekzak? Dan is er een 99,9 procent kans dat het gaat om een iPhone of Android. Enkele jaren geleden was er nog een select groepje gebruikers van Windows Phone, en daarvoor hadden we het tijdperk van de Blackberry-toestellen en Symbians. Het duopolie van Google en Apple lijkt niet op korte termijn doorbroken te worden. Gelukkig zit Google zelf niet stil en werkt het aan een alternatief besturingssysteem, genaamd Fuchsia OS.

Fuchsia OS ontwikkelaarspagina

Met Fuchsia OS wijkt Google af van de Linux kernel waarop onder meer Android gebaseerd is. Het gaat om een Zircon-microkernel als basis van het OS, wat een compleet andere ervaring moet opleveren. Het systeem is nog verre van af, maar er wordt op de achtergrond ogenschijnlijk hard aan gewerkt. Naar verluidt werken rond de honderd ontwikkelaars aan Fuchsia OS. Uiteindelijk moet het systeem zowel op smartphones als laptops, PC's en andere slimme apparatuur werken.

Smartphones

Het totalitaire systeem klinkt in veel opzichten hetzelfde als wat Microsoft ooit voor ogen had met haar Windows. We weten echter allemaal hoe dat is afgelopen. Nieuw in de ontwikkelingen van Fuchsia OS is dat er nu een ontwikkelaarspagina live staat, evenals een demopagina. De interface is gemaakt met Flutter en applicaties zijn gebaseerd op Dart. Dankzij deze basis bieden applicaties een lekker rappe performance en is er sprake van een uiterst soepele weergave. Op de ontwikkelaarspagina vind je meer info over de werking van het besturingssysteem.

Niet de opvolger van Android

We kunnen kort zijn over de voortgang van Fuchsia OS: er zit schot in de zaak, maar een commerciële release laat zeker nog enkele jaren op zich wachten. Google ontkent dat Fuchsia OS op termijn Android moet gaan vervangen. Het bedrijf kijkt met Fuchsia OS enkel naar de mogelijkheden en of het in de toekomst geslaagde aspecten van Fuchsia naar andere producten kan overbrengen.

Nieuw besturingssysteem van Google raakt op stoom

Nieuw besturingssysteem van Google raakt op stoom

20 jul 2018 - Google werkt aan een nieuw besturingssysteem, en best wel hard ook. Wat kunnen we daarvan verwachten? En zitten we daar wel op te wachten?

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden