Vergelijk 2.473.620 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vanaf vandaag boete voor gebruik smartphone op fiets

Nieuws Vanaf vandaag boete voor gebruik smartphone op fiets
Door ,

In de auto is het al langer niet de bedoeling dat je met je telefoon aan het spelen bent. Vanaf vandaag wordt er ook streng gecontroleerd op het gebruik van je smartphone op de fiets.

Het gaat al zeker 5 jaar over een mogelijk verbod op het gebruik van je smartphone op de fiets. In de auto mag het niet omdat het je ogen van de weg houdt en je gedachten uit het verkeer trekt. Niet heel gek eigenlijk dat het vanaf vandaag ook niet meer op de fiets mag. Wat wel nog mag is handsfree je telefoon gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een houdertje op je stuurt zetten zodat je telefoon de route aan je kan voorlezen bij het navigeren.

De boete voor het appen op de fiets is net zo hoog als wanneer je door rood fietst; 95 euro. Wanneer je wordt aangehouden kan het je dus een flinke smak geld kosten. De vraag is nu nog wel hoe vaak je daadwerkelijk aangehouden zult worden. Volgens politiewoordvoerders wordt er streng gecontroleerd op het gebruik van een electronisch apparaat in het verkeer. Dat wil zeggen dat ook bijvoorbeeld trambestuurders beter gecontroleerd zullen worden. Of de politie de mankracht heeft om effectief te controleren moet nog blijken.

Minister Schultz wil verbod smartphonegebruik op fiets

Minister Schultz wil verbod smartphonegebruik op fiets

12 dec 2016 - Je smartphone op de fiets gebruiken is straks wellicht niet meer toegestaan. Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu werkt aan nieuwe regels om het telefoongebruik op de fiets te beperken. In een brief naar de tweede kamer onthult ze haar plannen.

Uitzonderingen

Zoals gezegd is het nog wel toegestaan om je telefoon in een houdertje op het stuur te bevestigen, zolang je het toestel maar niet aanraakt. Als je geen zin hebt om met een handsfree-setje te fietsen kun je ook iedere keer dat je je telefoon voelt trillen even aan de kant van de weg gaan staan om een berichtje te versturen. Het gebruik van een smartwatch is overigens ook nog steeds toegestaan, als je echt niet even zonder kan.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden