Vergelijk 3.394.208 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Facebook test WhatsApp story delen met Facebook

Nieuws Facebook test WhatsApp story delen met Facebook
Door ,

Wie meer bewijs zoekt dat WhatsApp en Facebook onderling data uitwisselen hoeft niet ver te zoeken. Met een nieuwe WhatsApp-functie komen de twee social media platformen steeds dichter bij elkaar.

Een paar jaar geleden kocht Facebook WhatsApp op om diens bereik te vergroten. Rondom de aankoop was de angst groot dat WhatsApp voor altijd zou veranderen in een Facebook reclame machine. De rust is kort daarna wedergekeerd en men bleef vrolijk appen. Inmiddels heeft WhatsApp een aantal functies van zowel Facebook als Instagram overgenomen en wordt het langzaam maar zeker opgenomen in de social media-familie van het moederbedrijf.

Er komt nu echter een flinke sprong aan voor WhatsApp. In de beta-versie van de berichten-app is een functie opgedoken waarmee je niet alleen je status kunt delen via WhatsApp, maar je deze ook op Facebook kunt plaatsen. Je zou dan per story kunnen kiezen op je deze deelt met iedereen of alleen met vrienden. In de update zou het ook mogelijk zijn om je status te delen via andere apps als Gmail, Instagram en Google Photo's. Het is dus niet zo dat de link alleen met Facebook wordt aangesterkt.

Top 6 goedkope telefoons met WhatsApp

Top 6 goedkope telefoons met WhatsApp

1 jul 2019 - Het is anno 2019 bij lange na niet nodig om een dure smartphone aan te schaffen als je alleen maar WhatsApp wil gebruiken en af en toe een fotootje wil maken. In dit artikel laat GSMinfo.nl je zes spotgoedkope smartphones zien die uitstekend geschikt zijn als WhatsApp-telefoon.

Social Hub

Zoals het er nu uitziet wordt WhatsApp een beetje neergezet als social media hub van waaruit je je hele netwerk in één keer kunt updaten. Of dit ook de andere kant op zal gaan werken is nog niet duidelijk. Het lijkt ons best geinig om vanuit Instagram iets te kunnen delen via onze WhatsApp-status. De status-update in WhatsApp en die op Facebook worden in Facebooks systemen gezien als twee verschillende instanties en de twee zijn dus niet met elkaar verbonden. In het begin is het nog niet mogelijk om de status op WhatsApp automatisch ook op Facebook te delen, dat zal handmatig moeten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden