Vergelijk 1.991.571 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi MIUI 10 bèta voegt '3D Air Gestures' toe

Nieuws Xiaomi MIUI 10 bèta voegt '3D Air Gestures' toe
Door ,

De Chinese fabrikant Xiaomi is hard op weg om meer terrein te veroveren in de Nederlandse markt. Zoals bij meerdere Chinese smartphonebedrijven het geval is, kan de software wat onwennig aanvoelen. De meest recente toevoegingen van Xiaomi aan haar MIUI-schil maken het gebruik van de software echter een stuk plezieriger.

In het smartphonelandschap van 2019 zijn er nog maar weinig fabrikanten die met echt eigenzinnige features op de proppen komen. De pop-up-camera begint bijvoorbeeld langzaam aan gemeengoed te worden. Voor echt kekke functies moeten we aankloppen bij de LG G8s ThinQ, de te verschijnen high-end telefoon van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Op het MWC 2019 in Barcelona gingen we aan de slag met de telefoon waarmee je deels kunt navigeren via handgebaren. 

Hands-on: LG G8s ThinQ

Hands-on: LG G8s ThinQ

25 feb 2019 - De LG G8s ThinQ is aangekondigd voorafgaand aan het MWC te Barcelona. Het bedrijf achter tal van smartphones, beeldschermen en huishoudelijke elektronica. is weer klaar om met nieuwe energie het veld te betreden en dat doen ze met een half gestrekt been. Hier lees je onze eerste indrukken van de nieuwste topper van LG.

Xiaomi MIUI 10 bèta 3D Air Gestures

In de nieuwste (Chinese) Xiaomi MIUI 10 bèta zien we dat de Chinezen wellicht het een en ander heeft afgekeken bij haar concurrent, om er vervolgens een eigen draai aan te geven. Op de Chinese equivalent van Twitter, Weibo, zien we dat een Xiaomi-medewerker een video heeft gedeeld van zijn Xiaomi Mi 9. In de bijgeleverde tekst praat de medewerker over Xiaomi 3D Air Gestures. In de praktijk blijkt dat je niet alleen je hand, maar ook de telefoon moet bewegen en een patroon in de lucht dient te maken om een applicatie of actie te starten.

In het filmpje zien we onder meer dat het tekenen van de C in de lucht de camera-applicatie lanceert, een Z de app van PayPal opent en iets wat lijkt op een U de muziek-applicatie opstart. De navigatie lijkt de Moto Acties van Motorola te combineren met de gebaren die op een uitgeschakeld scherm van OnePlus werken. Bij de Moto Acties is het veel schudden geblazen, terwijl je bij OnePlus met je vinger letters 'schrijft' op het display om een app of actie te starten.

Meer vernieuwingen voor MIUI

Het is niet de eerste interessante feature die Xiaomi meebrengt in de MIUI 10 bèta. Zo bleek een week geleden al dat de fabrikant eindelijk ruimte had gemaakt voor een app-drawer. Dit houdt in dat applicaties niet allemaal op het homescherm geplaatst hoeven te worden, wat wel het geval is bij de iPhones van Apple. Daarnaast zijn app-snelkloppelingen toegevoegd; door lang op een app-icoontje te drukken op het homescherm zie je extra opties. De release van MIUI 10 gaat hoogstwaarschijnlijk gepaard met de release van Android 10.0 Q, de nieuwe softwareversie van Google die we eind augustus verwachten.

Deze smartphones krijgen Android Q

Deze smartphones krijgen Android Q

28 mei 2019 - Het duurt nog even voordat Google Android Q, de nieuwste versie van haar besturingssysteem, officieel uitrolt. Desondanks weten we nu al van een aantal smartphones dat ze straks op de nieuwste Android-versie kunnen rekenen. Wij hebben ze voor je opgesomd.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden