Vergelijk 2.456.932 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC: ‘Android Pie laat nog enkele maanden op zich wachten’

Nieuws HTC: ‘Android Pie laat nog enkele maanden op zich wachten’
Door ,

Vertraging, nog meer vertraging en tot slot nog meer vertraging. Het geduld van haar klanten wordt ernstig op de proef gesteld door HTC. Via haar Twitter account laat de Japanse tak van het bedrijf weten dat de HTC U11 en HTC U12 Plus pas over twee tot drie maanden de update naar Android Pie kunnen verwachten.

HTC was eens een pionier in de smartphonewereld. Als eerste fabrikant lanceerde ze een Android-telefoon: de HTC G1, ook wel beter bekend als de HTC Dream. Ook was het de eerste die een schil of skin over het besturingssysteem van Google legde, de eerste die een 4G-smartphone op de markt bracht en de eerste die een dual-selfiecamera introduceerde.  De laatste innovatie die we van HTC hebben gezien, zijn de aanraakgevoelige volumeknoppen van de HTC U12 Plus.

Vandaag de dag is HTC een van de kleinste spelers op de smartphonemarkt met een marktaandeel van minder dan één procent. Om de kosten terug te brengen ontsloeg de telefoonmaker uit Taiwan afgelopen jaar 1.500 medewerkers, ongeveer een kwart van het totale personeelsbestand. Ondanks deze kostenreductie verliest HTC iedere maand opnieuw meer terrein aan concurrenten en dalen de omzet en winst hard.

Opnieuw vertraging

Vlak na de lancering van Android 9.0 Pie beloofde HTC dat vier smartphones de nieuwste Android-versie zouden krijgen: de HTC U11 Life, HTC U11, HTC U12 Life en HTC U12 Plus. Vooralsnog heeft alleen het eerstgenoemde model de Android Pie behandeling gekregen. In maart kwam HTC met het slechte nieuws op de proppen dat de uitrol nog wel even op zich zou laten wachten. Via Twitter beloofde de fabrikant dat Android Pie in het tweede kwartaal van 2019 uitgerold zou worden. Begin mei bevestigde HTC dit nogmaals met een nieuwe tweet, en de onderstaande afbeelding.

HTC Android Pie update

Nu komt de smartphonemaker uit Taiwan met nog meer slecht nieuws aanzetten. Ze is niet in staat om haar belofte in te lossen en voor het einde van de maand Android Pie uit te rollen naar de HTC U11 en HTC U12 Plus. Ditmaal trekt de Japanse divisie van het bedrijf het boetekleed aan. In een tweet schrijft de tak dat het nog zeker “twee tot drie maanden” gaat duren voordat ze de nieuwste Android-versie uitrolt naar de vlaggenschepen. Waarom HTC klanten opnieuw teleur moet stellen is onduidelijk.

Android Q

Concreet betekent het dat gebruikers tot eind september moeten wachten voordat zij met de nieuwste Android-versie aan de slag kunnen. Wat het verhaal nog pijnlijker maakt, is dat tegen die tijd de eerste smartphones al draaien op Android Q. Google streeft er naar om een stabiele versie van deze iteratie in augustus wereldwijd uit te rollen. De Pixel-telefoons zijn de eerste toestellen die met Android Q aan de slag kunnen. Daarin introduceert Google onder anderen verbeterde privacyinstellingen, ondersteuning voor opvouwbare telefoons en een donkere modus.

Benieuwd of jouw toestel straks een upgrade krijgt naar Android Q? Lees dan het onderstaande artikel. Daarin hebben we alle telefoons op een rij gezet die vroeg of laat op de nieuwste Android-versie kunnen rekenen.

Deze smartphones krijgen Android Q

Deze smartphones krijgen Android Q

28 mei 2019 - Het duurt nog even voordat Google Android Q, de nieuwste versie van haar besturingssysteem, officieel uitrolt. Desondanks weten we nu al van een aantal smartphones dat ze straks op de nieuwste Android-versie kunnen rekenen. Wij hebben ze voor je opgesomd.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden