Vergelijk 2.246.513 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Asus ZenFone 6 pop-up-camera blijkt bijzonder robuust

Nieuws Asus ZenFone 6 pop-up-camera blijkt bijzonder robuust
Door ,

De Asus ZenFone 6 heeft alles in zich om een absolute verkoophit te worden. Hoewel het Taiwanese merk niet bij iedereen even bekend is als smartphoneverkoper, zou de ZenFone 6 dit zomaar kunnen veranderen. In de nieuwste marteltest van YouTube-kanaal JerryRigEverything blijkt de experimentele technologie van het beestje zelfs behoorlijk stevig.

De zaakjes van Asus lopen in Nederland momenteel niet zo heel lekker. Het was eigenlijk de bedoeling dat de Asus ZenFone 6 al een tijdje te koop zou zijn, maar niets is minder waar. Vanwege een rechtszaak met betrekking tot een patent van Philips mag Asus geen van haar ZenFone-smartphones verkopen in Nederland. Ook de twee toppers uit 2018, de Asus ZenFone 5 en ZenFone 5Z zijn in de meeste winkels en webshops niet meer verkrijgbaar.

Asus voorlopig uit Nederlandse schappen

Asus voorlopig uit Nederlandse schappen

31 mei 2019 - Het gebeurt niet zo vaak dat smartphones zomaar verdwijnen. Nog minder vaak dat ze uit de webwinkels verdwijnen. Waarom zijn haast alle Asus-smartphones dan uit de webwinkels?

Asus ZenFone 6 marteltest

Hoewel het niet bekend is wanneer de ZenFone 6 weer in de Nederlandse schappen komt te liggen, zijn recensenten en YouTubers er in andere landen al flink mee aan de slag geweest. Zo ook Zack Nelson, op YouTube beter bekend als JerryRigEverything. In onderstaande video zien we hoe de sloper de ZenFone 6 aan allerlei marteltestjes blootstelt. Met name de roterende camera moet het ontgelden. Het ingebouwde motortje weet zich goed staande te houden en raakt nauwelijks van slag als Zack heen en weer zwaait met de telefoon.

De high-end smartphone van Asus is misschien niet de mooiste smartphone die je kunt kopen, maar in het filmpje toont Zack wel aan dat het een van de meest robuuste telefoons op de markt is. Bij de buigtest is er vrijwel geen enkele flex te zien. Er zijn genoeg voorbeelden van smartphones die deze buigtest met mindere resultaten door komen, maar de ZenFone 6 behoort gelukkig not tot dit rijtje.

Meer over de Asus ZenFone 6

De Asus ZenFone 6 maakt gebruik van een 6,4 inch Full HD+-beeldscherm. Het LCD-display heeft een resolutie van 1080 bij 2340 pixels. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 855 met minimaal 6GB RAM en 64GB intern opslaggeheugen. De accucapaciteit is met 5000 mAh behoorlijk te noemen en ZenUI is ingeruild voor een vrijwel schone versie van Android. De primaire 48-megapixelcamera wordt bijgestaan door een 13-megapixelgroothoeklens. Beide lenzen zijn via een kantelmechanisme ook te gebruiken als frontcamera.

Hands-on: Asus Zenfone 6

Hands-on: Asus Zenfone 6

17 mei 2019 - Asus kondigde in Valencia haar nieuwe topper aan. Met de Zenfone 6 doet Asus een nieuwe poging om de smartphonewereld over te nemen. In dit bericht werpen we een eerste blik op het nieuwe toestel met een bijzondere camera.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden