Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung klaar voor lancering Galaxy Fold

Nieuws Samsung klaar voor lancering Galaxy Fold
Door ,

Take two, action! De Samsung Galaxy Fold, Samsungs eerste opvouwbare vlaggenschip, had eigenlijk begin mei in de schappen moeten liggen. Door onvoorziene problemen zag de Koreaanse fabrikant zich genoodzaakt om de lancering uit te stellen. Een topman van het bedrijf zegt nu dat Samsung klaar is om de foldable alsnog officieel te lanceren.

De smartphone met opvouwbaar scherm was één van onze voorspellingen voor 2019. Samsung en Huawei hebben ieder al een foldable op de planken liggen, klaar om in de verkoop te gaan. Voor Samsung is dat de Samsung Galaxy Fold, Huawei heeft de Huawei Mate X.

Schermproblemen

De Galaxy Fold moest the next big thing worden voor de Koreanen. Het opvouwbare Infinity Flex Display gooide echter roet in het eten. Samsung wilde de lancering groots aanpakken. Als onderdeel van deze lanceringscampagne kregen verschillende YouTube-sterren vroegtijdig een exemplaar van het vlaggenschip, met de intentie om deze de hemel in te prijzen.

Het liep allemaal anders dan verwacht. De ene na de andere recensent meldde dat zijn reviewexemplaar van de Galaxy Fold mankementen vertoonde. Bij velen ging het scherm spontaan kapot, vertoonde barstjes, begon te flikkeren of kreeg grote, zwarte vlekken. De oorzaak van het probleem werd snel gevonden: de reviewers hadden de plastic beschermlaag over het beeldscherm verwijderd, waardoor het opvouwbare display ineens erg fragiel werd. Deze laag maakte volgens Samsung onderdeel uit van “de schermstructuur”, iets wat de recensenten volledig was ontgaan.

Anderen hadden deze beschermlaag niet aangeraakt, maar ook bij hen ging het scherm van het ene op het andere moment kapot. Om de onderste steen boven te krijgen, besloot Samsung eind april om de lancering van de Galaxy Fold voor onbepaalde tijd uit te stellen. Even later gingen er geruchten de ronde dat Samsung de foldable alsnog in juni zou lanceren, maar werden snel genoeg ontkend door de fabrikant.

Herkansing

Nu laat een topman van het bedrijf weten dat Samsung klaar is voor de officiële lancering. Kim Seong-cheol, vicepresident van Samsung Display, vertelt tegenover The Korea Herald dat “de meeste problemen met het scherm zijn glad gestreken en de Galaxy Fold klaar is om in de verkoop te gaan”. Dat vertelde hij in zijn speech tegenover de Korean Information Display Society, dat eerder deze week plaatsvond in Seoul.

Samsung Galaxy Fold

Een concrete en harde lanceringsdatum kan Seong-cheol niet te noemen, wellicht omdat deze per regio verschilt. Tegenover The Korea Herald vertelt hij dat hij grootse verwachtingen heeft van de foldable. “Zodra we de Galaxy Fold lanceren, krijgt hij veel aandacht van de pers”, zo is zijn voorspelling.

Het gerucht gaat dat de Samsung Galaxy Fold in juli alsnog verschijnt. Waarom in juli? Omdat Samsung wil dat in augustus alle aandacht uitgaat naar de Samsung Galaxy Note 10. Volgens de laatste berichten wordt dit vlaggenschip op woensdag 7 augustus gepresenteerd vanuit het Barclays Center in Brooklyn, New York.

Over de Samsung Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold is Samsungs eerste smartphone met opvouwbare scherm. Aan de buitenkant heeft hij een compact 4,6 inch Super AMOLED-display met HD+ resolutie. In opengevouwen stand is het beeldscherm 7,3 inch in doorsnee en telt hij 1536 bij 2152 pixels. Onder de motorkap krijgt hij dezelfde krachtige hardware als de Galaxy S10 Plus, namelijk een Qualcomm Snapdragon 855 octa-core processor, 12GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 512GB.

Afgezien van de hardware onder de klep neemt de Galaxy Fold ook het camerasysteem van de Galaxy S10 Plus over. Dat betekent dat hij een reguliere 12-megapixelcamera, 12-megapixeltelefotolens en een 16-megapixelultragroothoeklens krijgt. Voorop krijgt hij een dubbele selfiecamera, bestaande uit een 10- en 8-megapixelcamera. Verder is hij uitgerust met een 4380 mAh batterij en draait hij van meet af aan op de nieuwste Android-versie.

Aan de Galaxy Fold hangt een prijskaartje van 2.020 euro. Niet eerder verkocht Samsung zo’n dure telefoon in ons land. En voor dat geld krijg je geen koptelefoonaansluiting. Ook is hij niet IP-gecertificeerd, wat inhoudt dat hij niet stof- en waterbestendig is. Als we horen wanneer de Galaxy Fold daadwerkelijk verkrijgbaar is in ons land, lees je dat uiteraard op GSMinfo.nl.

Samsung Galaxy Fold beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 56,50 € 952,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 58,00 € 1.084,00 Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 60,00 € 1.104,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 1.408,00 Bekijken
Alle Samsung Galaxy Fold aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden