Vergelijk 3.299.403 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Dit is de Sony Xperia 1 Premium

Nieuws Dit is de Sony Xperia 1 Premium
Door ,

Sony staat mogelijk op het punt om binnenkort een nieuw vlaggenschip uit de doeken te doen: de Sony Xperia 1 Premium. Het toestel krijgt aan de voorkant twee selfiecamera’s, waaronder een TOF-sensor, en achterop maar liefst zes. De eerste afbeeldingen van deze telefoon zijn opgedoken.

Als je als smartphonefabrikant je telefoons niet twee of meerdere camera’s aan de achterkant geeft, hoor je er eigenlijk niet bij. Grote uitzondering op de regel vormt Google: haar Pixel-telefoons hebben slechts één lens aan de achterzijde. Ondanks het gebrek aan lenzen leveren deze smartphones exceptioneel scherpe en mooie foto’s, wat de zoekgigant dankt aan een techniek die computational photography heet. 2018 is het laatste jaar dat de Pixel-telefoons maar één primaire camera hebben: Google toonde onlangs een foto van de Pixel 4, waarop duidelijk te zien was dat hij meerdere lenzen krijgt.

Net als Google hield Sony lange tijd vast aan de enkele hoofdcamera. Pas sinds een goed jaar heeft het Japanse elektronicaconcern meerdere camera’s aan de achterkant. Het bedrijf lijkt de smaak goed te pakken te hebben. Afgelopen week schreven we dat Sony mogelijk van plan is om een telefoon met maar liefst acht camera’s op de markt te brengen. Sinds woensdagavond Nederlandse tijd hebben we een naam bij deze mysterieuze telefoon: de Sony Xperia 1 Premium. Net als vorige week heeft Max J., een twitteraar die onder de pseudoniem @Samsung_News_ regelmatig interessante nieuwtjes uit de smartphonewereld de wereld in slingert, meer details over het vlaggenschip.

Dit weten we over de Sony Xperia 1 Premium

De Sony Xperia 1 Premium is, zoals de naam al verklapt, de opvolger van de in februari gepresenteerde Sony Xperia 1. Hoewel het vlaggenschip pas sinds kort verkrijgbaar is in ons land voor 949 euro, weerhoudt Sony er niet van om binnenkort opnieuw een high-end telefoon te lanceren. De Sony Xperia 1 heeft ‘slechts’ drie camera’s aan de achterkant, zijn opvolger krijgt naar verluidt twee keer zo veel lenzen.

Max J. heeft de details voor ons. Hij claimt dat de Sony Xperia 1 Premium drie lenzen krijgt waarvan het diafragma f/2.4 bedraagt. Deze hebben een resolutie van 20, 16 en 8 megapixels. Twee van de zes camera’s hebben een verwisselbare lensopening. Deze bedraagt f/1.2 of f/2.4. Net als de Samsung Galaxy S10, die dezelfde technologie in haar vlaggenschip heeft gestopt, is de lensgrootte afhankelijk van de hoeveelheid omgevingslicht. Bij veel licht is het diafragma f/2.4, zodra het donkerder wordt schakelt de camerasoftware over naar f/1.2. Daardoor valt er meer licht op de beeldsensor, wat de kwaliteit van de plaatjes ten goede komt (minder ruis en korreligheid en meer details en scherpte).

Tot slot heeft het vlaggenschip achterop een Time of Flight of TOF-sensor met een resolutie van 0,5 megapixel. Hiermee breng je het welbekende bokeh-effect aan bij portretfoto’s. Zoals gezegd krijgt de Sony Xperia 1 Premium voorop een dubbele camera. De primaire camera telt volgens Max J. 10 megapixels, de ander is een 0,3 megapixel TOF-camera.

Sony Xperia 1 Premium

Momenteel is het nog onduidelijk over welke kunsten de camera’s beschikken. Mogelijk is het een combinatie van een reguliere lens met één of meerdere telefotolenzen en een ultragroothoeklens. Een andere optie is dat Sony de camera’s combineert om één haarscherpe foto te maken, vergelijkbaar met de Nokia 9 PureView die bestaat uit twee RGB-lenzen en drie monochrome lenzen.

Beschikbaarheid

Wanneer we de Sony Xperia 1 Premium kunnen verwachten is nog een raadsel. Als wij een educated guess mogen doen, krijgen we hem in september te zien. Dan zijn alle ogen van de smartphonewereld gericht op Berlijn. Van 6 tot 11 september vindt hier de IFA-beurs plaats, de grootste technologiebeurs van het Europese vasteland. De adviesprijs ligt vermoedelijk iets hoger dan de Sony Xperia 1 en bedraagt waarschijnlijk rond de duizend euro.

Sony Xperia 1 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 39,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 41,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 13,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 35,00 Bekijken
Alle Sony Xperia 1 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden