Vergelijk 1.991.571 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Lancering Samsung Galaxy Note 10 op 7 augustus’

Nieuws ‘Lancering Samsung Galaxy Note 10 op 7 augustus’
Door ,

Voor het eerst horen we concreet wanneer Samsung de Galaxy Note 10 gaat lanceren. De Koreaanse smartphonemaker toont het aanstaande vlaggenschip naar verluidt op woensdag 7 augustus op een persevenement in New York. Wat kunnen we van het toestel verwachten?

Ieder jaar lanceert Samsung de opvolgers van twee high-end reeksen. In februari maakten we kennis met de Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e. Over enkele maanden krijgt de Samsung Galaxy Note 9 zijn langverwachte opvolger in de vorm van de Galaxy Note 10.

New York

Vandaag horen we voor het eerst meer details over de lancering. Ingewijden vertellen tegenover CNET dat Samsung haar nieuwste paradepaardje op woensdag 7 augustus officieel uit de doeken doet. Leuk detail: op een paar dagen na is dat exact één jaar na de introductie van de Galaxy Note 9. Samsung gebruikt hiervoor dezelfde locatie als afgelopen jaar, namelijk het Barclays Center in Brooklyn, New York.

De Samsung Galaxy Note 10 is mogelijk niet het enige toestel dat we die dag kunnen verwachten. Volgens het geruchtencircuit werkt de Koreaanse techreus aan verschillende uitvoeringen van het vlaggenschip. De laatste berichten suggereren dat Samsung tevens plannen heeft om een Galaxy Note 10 Pro op de markt te brengen. In tegenstelling tot het standaardmodel is deze uitgerust met 5G-modem. Als Samsung dit toestel daadwerkelijk presenteert, is de kans nihil dat hij in ons land verschijnt. Nederland heeft immers nog geen 5G-netwerken.

Over de Samsung Galaxy Note 10

Hoewel de lancering van de Galaxy Note 10 pas in het najaar plaatsvindt, wordt er wel nu al druk gespeculeerd over het vlaggenschip. Als we de berichtgeving over het toestel mogen geloven, krijgt hij een 6,3 inch groot Super AMOLED-display met QHD+ resolutie. Op eerder gelekte renders heeft het scherm een kleine punch hole ‘notch’, vergelijkbaar met de inkeping van de Honor View 20. De S Pen is wederom in de behuizing verwerkt. Welke nieuwe features hij krijgt ten opzichte van zijn voorganger, is nog onduidelijk.

Onder de motorkap verwachten een Exynos 9820 octa-core processor, of diens opvolger. Ook verwachten we dat Samsung de Galaxy Note 10 minimaal 6GB maar mogelijk 8GB werkgeheugen geeft, evenals een opslagcapaciteit van 128GB. Achterop krijgt het vlaggenschip naar verwachting drie camera’s. Waarschijnlijk is dit hetzelfde camerasysteem dat we op de Samsung Galaxy S10 zagen. Deze heeft een reguliere 12-megapixelcamera, een telefotolens met een resolutie van 12 megapixels en een ultragroothoeklens van 16 megapixels.

De accucapaciteit bedraagt volgens de geruchten 4000 mAh. Zijn grote broer, de Galaxy Note 10 Pro, krijgt naar verluidt een 4500 mAh batterij. Laatstgenoemde krijgt tevens een groter scherm (6,7 inch) en 5G-chip. Ook horen we geluiden over een vierde camera. Dit is mogelijk een Time of Flight of TOF-sensor. Deze berekent in een fractie van een seconde de afstand tussen de beeldsensor en een voorwerp om zo scherptediepte-effecten aan te brengen. Deze technologie kan tevens aangewend worden voor toepassingen met augmented reality.

Beschikbaarheid

Als Samsung inderdaad op 7 augustus de Galaxy Note 10 presenteert, dan ligt hij waarschijnlijk snel genoeg daarna in ons land in de schappen. Welk prijskaartje er aan het vlaggenschip hangt, is pure speculatie. De basisuitvoering gaat mogelijk over de toonbank voor 1.000 euro. De Galaxy Note 10 Pro is naar verwachting enkele honderden euro’s duurder.

Samsung Galaxy Note 9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 30,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 32,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 32,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 38,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 44,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden