Vergelijk 3.297.616 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Dr. Mario World vanaf 10 juli te spelen op Android en iOS

Nieuws Dr. Mario World vanaf 10 juli te spelen op Android en iOS
Door ,

Volgende maand lanceert Nintendo een nieuwe mobiele game. Dr. Mario World is vanaf 10 juli te downloaden in de Google Play Store en App Store. Je kunt je vanaf nu registreren zodat je straks als eerste de ziekmakende virussen kan verslaan.

Het leeuwendeel van alle games in de Play Store en App Store zijn gratis te downloaden en spelen. Toch levert mobile gaming jaarlijks een aardig zakcentje op voor ontwikkelaars (en vanzelfsprekend Google en Apple). Afgelopen jaar stegen de inkomsten uit deze freemium apps volgens SensorTower met 27,8 procent naar 34,4 miljard dollar. En dan hebben we het alleen nog maar over de eerste zes maanden van 2018.

Dat is Nintendo niet ontgaan. Het gamingbedrijf uit Japan probeert hier een graantje van mee te pikken. Eind 2016 lanceerde het bedrijf Super Mario Run. Net als andere games in de applicatiewinkels van Google en Apple konden gamers het spel gratis spelen. Om alle levels te unlocken, moesten zij echter wel in de buidel tasten. Het volledige spel kostte 10 euro, wat voor een smartphonegame behoorlijk prijzig is. Desondanks werd het spel in de eerste vier dagen maar liefst 40 miljoen keer gedownload.

Na Super Mario Run lanceerde Nintendo nog meer mobiele games: Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp. Een volgende Mario-game is al in de maak: Mario Kart Tour. Deze titel verschijnt later deze zomer voor Android en iOS.

Registreren

Voor die tijd komt Nintendo met nog een andere titel op de proppen waarin de loodgieter uit Brooklyn de hoofdrol speelt: Dr. Mario World. De game werd in januari aangekondigd. Destijds kon Nintendo nog niets zeggen over een releasedatum. Na vandaag wel. Via Twitter laat Nintendo weten dat Dr. Mario World vanaf 10 juli is te downloaden.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden