Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei: ‘Smartphoneverkoop blijft achter’

Nieuws Huawei: ‘Smartphoneverkoop blijft achter’
Door ,

2019 dreigt een dramatisch jaar te worden voor Huawei. Het Chinese techbedrijf verwacht dat de smartphoneverkoop komend jaar met 40 tot 60 procent afneemt. De tegenvallende verkoopcijfers zijn het directe gevolg van het handelsverbod van president Trump.

Dat schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

Huawei is de laatste tijd geregeld in het nieuws. Zo vernamen we afgelopen week dat het bedrijf advertenties toont op het vergrendelscherm van diverse modellen, tegen het zere been van gebruikers. Tevens dook het nieuws op dat Huawei de lancering van de Huawei Mate X, de eerste opvouwbare telefoon van het bedrijf, uitstelt tot september.

Het nieuws omtrent Huawei wordt echter gedomineerd door president Trump. In mei stelde hij een zogeheten ‘Entity List’ of zwarte lijst samen met een kleine 70 bedrijven, waaronder Huawei, waar het Amerikaanse bedrijfsleven niet mee mag handelen. Bedrijven die het decreet overtreden, wachten zware sancties. Om die reden hebben Google, Intel, ARM, Panasonic, Toshiba en nog veel meer bedrijven openlijk gezegd dat ze de samenwerking met de Chinezen opschorten. Het handelsverbod gaat overigens pas in op 19 augustus, tot die tijd is het business as usual.

Dip

Door de maatregelen van Trump mag Google niet langer haar goedkeuringsstempel afgeven voor haar besturingssysteem op telefoons van Huawei. De Chinese telefoonmaker mag dan weliswaar nog Android op haar smartphones installeren, maar niet de Google Play Store of diensten van Google zoals Gmail, YouTube en Maps. Een telefoon waar het lastig is om nieuwe applicaties op te installeren, is natuurlijk niet aantrekkelijk voor smartphonegebruikers.

Huawei werkt naar verluidt aan een alternatief voor Android onder de noemer HongMeng en Ark OS. De eerste telefoons met het nieuwe platform worden in oktober verwacht. Het nieuwe besturingssysteem heeft direct gevolgen voor de verkoopcijfers. Ingewijden verwachten dat Huawei dit jaar tussen 40 en 60 miljoen smartphones minder telefoons verkoopt. In 2018 verkocht de techreus 206 miljoen mobiele telefoons.

Honor 20

Op korte termijn focust Huawei haar energie op de verdere ontwikkeling van haar besturingssysteem, de bijbehorende applicatiewinkel App Galery en verkoop van chipsets. Voor het einde van het jaar wil Huawei de helft van de Chinese smartphonemarkt bezitten, zo gaat het gerucht.

Honor 20

Eén van de modellen die de gevolgen van het handelsverbod gaat merken is de Honor 20. De verkoop van het vlaggenschip start deze week. Als de verkoopcijfers tegenvallen, is de kans groot dat Huawei het toestel uit de schappen laat halen, zo vertellen ingewijden tegenover Bloomberg. Hoe het zit met de Honor 20 Pro weet niemand. Volgens het geruchtencircuit is dit model niet verkrijgbaar in Europa, omdat Huawei net te laat zou zijn met het regelen van de Android-licentie. De Chinezen hebben de geruchten tot op heden bevestigd noch ontkracht.

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 31,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 32,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 42,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden