Vergelijk 3.033.549 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lock screen Huawei-telefoons tonen advertenties

Nieuws Lock screen Huawei-telefoons tonen advertenties
Door ,

Heb jij een broertje dood aan ongewenste reclame? Wij in ieder geval, zeker als deze levensgroot op het vergrendelscherm van onze smartphone wordt getoond. Laat dat nou uitgerekend het geval zijn bij sommige telefoons van Huawei. Gelukkig is er een manier om ze uit te schakelen.

Huawei is de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Dat heeft veelal te maken met het opgelegde handelsverbod van Amerikaanse bedrijven met Huawei, dat 19 augustus officieel van kracht is. Om die reden mag Google de handsets van de Chinese telefoonmaker niet langer certificeren, wat inhoudt dat Huawei de Google Play Store en diensten van Google niet op haar smartphones mag installeren. Om die reden legde het bedrijf deze week bij diverse octrooi- en patentinstanties de handelsnamen HongMeng en Ark OS vast. Dat is de naam van het besturingssysteem dat de Chinezen naar verluidt straks op hun telefoons zetten in plaats van Android.

Reclame

Het opgelegde handelsverbod van de Amerikanen ligt buiten de macht van Huawei om. Dat geldt echter niet voor wat het technologiebedrijf nu flikt bij gebruikers. Zij uiten massaal op Twitter hun ongenoegen over het feit dat Huawei advertenties toont op het vergrendelscherm van hun toestel. Android Police heeft een aantal voorbeelden gevonden van deze reclames op het lock screen.

Voor wie denkt dat dit een ver-van-mijn-bed-show is, op Reddit lezen we dat ook Nederlandse gebruikers de advertenties zien. Ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Ierland, Noorwegen en Zuid-Afrika zijn de commercials te zien.

De reclames lijken zich te beperken tot één bedrijf: Booking.com. Dat is van origine een Nederlands bedrijf dat jaren geleden is opgezet door twee Nederlandse studenten en inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste online reisorganisaties. Het logo is duidelijk te zien op de achtergrond als het toestel vergrendeld is. Het is (begrijpelijkerwijs) een doorn in het oog van de meeste gebruikers.

Uitschakelen

Voordat je keihard ‘boycot’ van de daken schreeuwt: volgens Android Police beperken de advertenties zich tot een handjevol smartphones. De techsite meldt dat de Huawei P30 Pro, Huawei P20 Pro, Huawei P20, Huawei P20 Lite en Honor 10 hier last van hebben. Het zijn inderdaad maar een beperkt aantal telefoons, maar wel de meest populaire modellen van het moment.

Gelukkig is er een manier om de advertenties op het vergrendelscherm uit te schakelen. Huawei zegt op Twitter dat gebruikers vanaf het vergrendelscherm van beneden naar boven moeten vegen en dan op het tandwielicoontje drukken. Op deze manier beland je in het instellingenmenu waar je de reclames kunt uitschakelen.

Zijn er lezers die ook spontaan reclames van Booking.com voorbij zien komen op hun Huawei- of Honor-telefoon? 

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 46,50 € 8,00 Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 40,00 € 14,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 53,00 € 32,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 110,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 44,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden