Vergelijk 2.403.359 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei's HongMeng komt in oktober'

Nieuws 'Huawei's HongMeng komt in oktober'
Door ,

Het lijkt erop dat we HongMeng sneller kunnen verwachten dan gedacht. Het Chinese bedrijf is druk bezig geweest en is haast klaar voor een nieuw Huawei-tijdperk.

Sinds Huawei het bericht kreeg dat het niet meer kon rekenen op de hulp van Google bij het implementeren van Android op hun smartphones gonst het van de geruchten over HongMeng. HongMeng is de codenaam voor het besturingssysteem waar Huawei al een tijdje mee bezig bleek te zijn. Huawei was al even bezig met de voorbereidingen voor het geval dat de ondersteuning vanuit Google weg zou vallen.

Doordat Huawei al flink aan de slag was geweest met een eigen besturingssysteem, heeft het bedrijf niet al te lang nodig om het daadwerkelijk te implementeren. Eerder kwam al naar buiten dat er diit jaar nog een toestel zou verschijnen waar HongMeng op draait. Nu lijkt het erop dat er meerdere toestellen komen en zelfs al vanaf oktober beschikbaar zijn.

HongMeng?

Het besturingssysteem zal uiteindelijk waarschijnlijk geen HongMeng gaan heten. Het gerucht gaat dat het besturingssysteem Ark OS gaat heten. Wat er verder mogelijk zal zijn met het besturingssysteem is ook nog niet duidelijk. Zolang Huawei op de 'Entity List' staat van de Amerikaanse overheid lijkt het onwaarschijnlijk dat WhatsApp en Instagram, beiden eigendom van het Amerikaanse Facebook, zomaar te installeren zijn op de nieuwe toestellen. Gezien de populariteit van de apps zal Huawei er ongetwijfeld moeite voor gaan doen om toch iets voor elkaar te krijgen. HongMeng is overigens al in meerdere Europese landen geregistreeerd, waaronder Nederland.

(via,via2)

Huawei P30 Lite beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 15,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 16,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 16,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 17,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 19,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Lite aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden