Vergelijk 3.328.392 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google toont eerste foto Pixel 4

Nieuws Google toont eerste foto Pixel 4
Door ,

Het duurt nog even voordat Google de Pixel 4 daadwerkelijk onthult. De zoekgigant probeert ons nu al warm te laten lopen. Woensdagavond toonde het bedrijf de eerste officiële foto van het vlaggenschip. Daaruit kunnen we opmaken dat de techreus afscheid neemt van de enkele cameralens aan de achterkant.

Lange tijd stond Google bekend als de maker van Android. Sinds enkele jaren is de zoekmachinegigant ook een hardwarebedrijf. Dat veranderde toen het bedrijf eind 2016 de allereerste Pixel-telefoon lanceerde. In oktober 2018 maakten we kennis met de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL. In mei introduceerde Google haar eerste middenklassers, de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL. Wij wisten de hand te leggen op een reviewexemplaar van de Pixel 3a XL en schreven uitvoerig onze bevindingen over deze mid-ranger in de onderstaande review.

Google Pixel 3a XL review

Google Pixel 3a XL review

8 jun 2019 - Naast haar high-end telefoons heeft Google onlangs twee gloednieuwe middenklassers uit de doeken gedaan. Eén daarvan is de Google Pixel 3a XL, het toestel dat we in deze review onder de loep nemen. Hij is een stuk voordeliger dan zijn grote broers, maar biedt hij ook dezelfde kwaliteit?

Na drie succesvolle generaties is het wachten op de vierde lichting. Als Google hetzelfde tijdspad volgt als zijn voorgangers, kunnen we deze begin oktober verwachten. Nu al echter speculeren we er vol op los wat we straks van de nieuwe sterspeler kunnen verwachten. Google draagt haar steentje bij aan deze discussie. Woensdagavond Nederlandse tijd toonde het advertentiebedrijf op Twitter de eerste afbeelding van de Pixel 4.

Dit weten we over de Google Pixel 4

Vanzelfsprekend geeft Google in de tweet geen details prijs over de specificaties of het prijskaartje. Wel hebben we een aardig beeld van het design -dat wil zeggen, over de achterkant van het toestel- en het camerasysteem. Laten we beginnen met het ontwerp. De huidige Pixel-telefoons hebben achterop twee verschillende kleurlagen. De nieuwste telg neemt deze niet langer over en kiest voor één laag en één kleur.

Een ander detail dat ons opvalt is dat de aan/uitknop niet langer een felle kleur heeft, die hem van de volumeknoppen onderscheidt. In plaats daarvan zien we een witte knop. Dat kan ook aan lichtinval liggen, of dat Google hier nog niets over wil prijsgeven.

Dubbele camera

De grootste wijziging brengt Google echter aan bij het camerasysteem. Tot nu toe moesten de Pixel-telefoons zich zien te redden met één camera. Hoewel deze fantastische plaatjes aflevert -volgens sommigen is het de beste smartphonecamera die je momenteel kunt krijgen voor je geld- brengt hij wel beperkingen met zich mee. Zo beschikt hij niet over optische zoom of ultragroothoeklens voor die wijde panoramafoto’s, om maar wat te noemen. Google belooft dat de Pixel 4 twee camera’s krijgt. Als je goed kijkt zie je boven in het camera-eiland nog een derde lens zitten. Dit is wellicht de veelbesproken spectral sensor, al weet niemand nog wat deze precies doet.

Twee andere features die ontbreken bij de Pixel 4, zijn de koptelefoonaansluiting en vingerafdrukscanner. We zijn niet bang dat Google de laatste eigenschap helemaal weglaat. In plaats van een fysieke scanner aan de achterkant krijgt het vlaggenschip wellicht een zogeheten in-display sensor, vergelijkbaar met toestellen als de Huawei P30 Pro en OnePlus 7 Pro. Of dat een optische variant is of een ultrasone uitvoering zoals bij de Samsung Galaxy S10, durven we nu nog niet hardop te zeggen.

Wat vinden jullie van de Google Pixel 4 tot nu toe?

Google Pixel 4 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 37,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 41,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 41,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 49,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 81,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 45,50 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 4 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden