Vergelijk 3.298.608 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Gerucht: Sony werkt aan smartphone met acht camera’s

Nieuws Gerucht: Sony werkt aan smartphone met acht camera’s
Door ,

Wie weet komt Sony binnenkort met een unieke telefoon op de proppen. Als we de laatste berichten mogen geloven werkt het Japanse elektronicaconcern aan een smartphone die maar liefst acht camera’s heeft. Wanneer we het mysterieuze toestel kunnen verwachten is een raadsel.

Jarenlang was een enkele lens aan de achterkant de standaard in de smartphone-industrie. Huawei was een van de eerste fabrikanten die het dual-camerasysteem introduceerde. Deze combineerde een kleurenlens met monochrome beeldsensor om zo meer details en scherpte aan haar plaatjes toe te voegen.

Goed voorbeeld doet volgen. Inmiddels zijn twee primaire camera’s eerder regel dan uitzondering. Sterker nog, er zijn zelfs smartphones die achterop drie of vier camera’s hebben. Naast een reguliere lens zijn deze toestellen veelal uitgerust met een ultragroothoeklens, telefotolens, diepte-camera en Time of Flight (TOF) sensor, of een combinatie daarvan. HMD Global spant echter de kroon met de Nokia 9 Pureview. Deze heeft maar liefst vijf 12-megapixelcamera’s achterop. En dan vergeten we bijna de selfiecamera.  

Acht camera’s

Sony bleef lange tijd achter als het gaat om multiple-camera setup. De Sony Xperia 1, die eerder dit jaar uit de doeken werd gedaan, is het eerste toestel van de Japanners met drie hoofdcamera’s. Deze eretitel kan niemand Sony afpakken. Maar mogelijk moet hij zijn titel binnenkort weer inleveren aan een ander model.

Als we de laatste geruchten mogen geloven werkt Sony aan een smartphone met maar liefst zes camera’s. Volgens Max J., een bekende twitteraar die regelmatig interessante nieuwtjes uit de smartphonewereld brengt, heeft Sony plannen om een mobiele telefoon met in totaal acht camera’s uit te brengen: zes aan de achterkant en een dubbele selfiecamera aan de voorzijde.

Volgens Max is Sony momenteel druk bezig om het toestel te ontwerpen. Hij heeft dan ook geen details over de lenzen. We weten dus niets over de resoluties, diafragma’s en dergelijke zaken. We hebben ook geen flauw benul hoe Sony het camerasysteem gaat inrichten. Het is niet ondenkbaar dat ze hiervoor naar de Nokia 9 PureView kijkt. Het vlaggenschip heeft een combinatie van RGB- en monochrome lenzen om betere scherptediepte-effecten, belichting en contrasten te realiseren. We moeten het afwachten.

Wanneer Sony met het toestel op de proppen komt, is eveneens een raadsel. Mogelijk kunnen we hem nog voor het einde van het jaar verwachten, of begin volgend jaar. Gegarandeerd dat we de komende maanden nog meer geruchten over deze telefoon tegenkomen. Dan houden we jullie daarvan uiteraard op de hoogte.

Via

Sony Xperia 1 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 39,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 41,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 13,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 35,00 Bekijken
Alle Sony Xperia 1 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden