Vergelijk 3.298.608 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google wil graag weer zaken doen met Huawei'

Nieuws 'Google wil graag weer zaken doen met Huawei'
Door ,

Google schijnt contact te hebben gezocht met de Amerikaanse overheid om het handelsverbod met Huawei te bespreken. Google ziet graag weer samenwerking komen tussen het Chinese techbedrijf en Android's uitbater.

Uit de inleiding lijkt het misschien alsof Google een helpende hand uitsteekt naar Huawei. Ergens is dat waar, maar de reden daartoe is waarschinlijk niet onzelfzuchtig. Huawei werd de afgelopen maand buitengesloten door een groot aantal Amerikaanse bedrijven nadat President Donald Trump Huawei op de zogeheten 'Entitiy List' plaatste. Daardoor werden Amerikaanse bedrijven als Google en Intel verboden om zaken te doen met Huawei.

Naar verluidt heeft Google nu contact gezocht met de Amerikaanse overheid om Google als uitzondering op die lijst te plaatsen. Niet omdat Google vindt dat Huawei-gebruikers recht hebben op de beste gebruikservaring en beveligingsupdates. Google is ervan overtuigd dat de toestellen die Huawei op de markt zou brengen met hun eigen besturingssysteem minder veilig zouden zijn. Dat wil zeggen; minder veilig dan wanneer Huawei-smartphones op Android draaien met Google's beveiligingsupdates.

Of Google wordt toegevoegd als uitzondering op het verbod is nog onduidelijk. In de tussentijd is Huawei druk bezig met het voorbereiden op de productie van nieuwe smartphones. Het eigen besturingssysteem, codenaam: HongMeng, zou al klaar hebben gestaan toen het verbod in ging. Binnenkort hopen we te horen wanneer we in Nederland de eerste smartphones met HongMeng kunnen verwachten. Wat de definitieve naam van het besturingssysteem zal worden is nog niet duidelijk. Het gerucht gaat dat het Ark OS zal worden.

(via)

Huawei P30 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 26,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 32,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 26,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 35,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden