Vergelijk 2.528.397 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Deze Huawei-telefoons krijgen binnenkort Android Pie

Nieuws Deze Huawei-telefoons krijgen binnenkort Android Pie
Door ,

Taart! Niet echt, maar overdrachtelijk dan. Op dit moment rolt Huawei EMUI 9.0 uit naar diverse smartphones, dat gebaseerd is op de nieuwste Android-versie. Benieuwd welke toestellen in aanmerking komen voor de Pie-behandeling? Lees dan snel verder.

De laatste paar weken hebben we regelmatig over Huawei geschreven. Dat heeft alles te maken met het op handen zijnde handelsverbod van het Amerikaanse bedrijfsleven met Huawei. President Trump heeft een zwarte lijst samengesteld waarop Huawei en zeventig aan het bedrijf gelieerde partijen op staan waar Amerikaanse bedrijven geen handel mee mogen drijven.

Wat is er aan de hand? President Trump beschuldigt Huawei van spionage in opdracht van de Chinese overheid, al hebben we hiervan tot op heden geen bewijs gezien. Om de nationale veiligheid te borgen heeft de president een Entity List laten opstellen. Als gevolg hiervan hebben onder anderen Google, Qualcomm, Intel, Broadcom, Panasonic en Toshiba de samenwerking opgeschort. Om de kou uit de lucht te halen treedt het handelsverbod pas half augustus in werking, tenzij er voor die tijd een oplossing is gevonden.

Android Pie in aantocht

Als Google niet langer mag samenwerken met Huawei, kan de zoekreus niet langer Android-licenties verstrekken. Huawei mag dan weliswaar nog altijd het besturingssysteem op haar telefoons installeren, maar niet de Google Play Store en diensten van de zoekgigant als Gmail, YouTube en Maps. Nieuwe applicaties installeren wordt dan een lastige kwestie. De telefoons van Huawei zijn hierdoor niet langer aantrekkelijk voor smartphonegebruikers.

Android 9.0 Pie

Huawei heeft aangegeven de komende tijd gewoon software- en beveiligingsupdates uit te rollen voor de huidige modellen. De Chinezen lossen deze belofte nu in. Via Twitter laat Huawei weten dat ze op dit moment EMUI 9.0 uitrolt, Huawei’s Android-skin dat gebaseerd is op Android Pie. Het gaat om de volgende telefoons:

Zoals je ziet zijn de meeste toestellen al enigszins op leeftijd. De verklaring daarvoor is eenvoudig: de nieuwste modellen draaien out-of-the-box al op Android Pie, deze hebben dus geen update nodig. Die vlieger gaat niet op voor de hierboven genoemde toestellen.

Volgens Android Headlines krijgen de telefoons allerlei nieuwe features. Naast Adaptive Battery en Adaptive Brightness -respectievelijk om de accuduur te verlengen en schermhelderheid automatisch aan te passen naar de lichtomstandigheden- kunnen we ook de nieuwe gebarenbediening en Digital Wellbeing verwachten. De laatstgenoemde feature geeft je inzicht in je eigen smartphonegebruik. Naast de standaardfuncties van Android Pie voegt Huawei zelf enkele nieuwe eigenschappen toe, waaronder GPU Turbo 2.0, AI Video Editor, Wireless Projection (om de inhoud van je telefoon naar je tv te streamen) en draadloos printen.

Android Q

Huawei doet dus netjes wat ze heeft toegezegd. Hoe het zit met Android Q, dat komend najaar wordt gelanceerd, weet nog niemand. We hopen -en denken- dat het niet zover zal komen en er een oplossing komt voor de impasse waarin de VS, China en Huawei zich momenteel bevinden. De Chinese overheid kan zelf ook protectionistische maatregelen treffen, zoals een import- en verkoopverbod van iPhones. Zou Trump het daar op laten aansturen?

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden