Vergelijk 3.136.249 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android Q bèta verklapt nieuwe feature 'Screen Attention'

Nieuws Android Q bèta verklapt nieuwe feature 'Screen Attention'
Door ,

Het is bijna een jaar geleden dat Android 9.0 Pie het levenslicht zag, waardoor we ons weer mogen opmaken voor een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem. In 2019 verschijnt Android Q, en in de al beschikbare bèta verklapt de meest recente testversie een interessante feature.

In de nazomer van elk jaar is het altijd wachten op de release van het nieuwe besturingssysteem voor zowel Android als iOS van Apple. Eerstgenoemde heeft echter de nodige problemen met het verspreiden van haar nieuwste softwareversie, zo blijkt uit de fragmentatiecijfers. Dat weerhoudt Google er echter niet van om nog altijd vast te houden aan haar jaarlijkse cyclus, met Android Q als logische opvolger van Android P(ie). Momenteel is er al een vierde versie van de Android Q bètasoftware beschikbaar voor een select aantal smartphones, en daarin zien we een interessante functie genaamd 'Screen Attention' in terug.

Deze smartphones krijgen Android Q

Deze smartphones krijgen Android Q

28 mei 2019 - Het duurt nog even voordat Google Android Q, de nieuwste versie van haar besturingssysteem, officieel uitrolt. Desondanks weten we nu al van een aantal smartphones dat ze straks op de nieuwste Android-versie kunnen rekenen. Wij hebben ze voor je opgesomd.

Android Q bèta met 'Screen Attention'

In Android Q bèta nummer drie zagen we enkel de tekst 'Adaptive Sleep' staan en gaf het Android-fabrikanten de optie om deze functie te implementeren of niet. In bèta nummer vier is het niet enkel een plaatsaanduidingstekst, maar is er ook een eigen filmpje aan de functie gekoppeld, inclusief een naamswijziging: in plaats van 'Adaptive Sleep' heet het nu 'Screen Attention'. De feature in kwestie houdt het scherm geactiveerd zolang je er naar kijkt. Voor deze technologie maakt je smartphone gebruik van de frontcamera.

Samsung Galaxy S10 Plus camera

Hoewel 'Screen Attention' voor velen als een compleet nieuwe feature klinkt, is er één fabrikant die op eigen houtje al een soortgelijke optie heeft geplaatst in haar smartphones, namelijk Samsung. Daar heet de functie 'Slim sluimeren' en het ziet ernaar uit dat Google een vrijwel identieke variant gaat plaatsen in de officiële Android Q bèta. Het is nog niet helemaal zeker of de functie de testfase overleeft, maar heel veeleisend lijkt de feature niet te zijn. Zeker wanneer je ziet dat Samsung de functie al jaren in vrijwel al haar smartphone heeft weten te implementeren, moet Google dit ook lukken. De uiteindelijke versie van Android Q verschijnt naar verwachting in de maand augustus van 2019.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden