Vergelijk 2.831.478 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG G7 ThinQ Android Pie uitrol gestart in Europa

Nieuws LG G7 ThinQ Android Pie uitrol gestart in Europa
Door ,

De LG G7 ThinQ ligt inmiddels alweer één jaar in de schappen, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant is niet heel adequaat wanneer het aankomt op updates. Nog altijd draait de toptelefoon op Android 8.1 Oreo. Gelukkig komt daar verandering in.

De LG G7 ThinQ is in principe het enige vlaggenschip dat de Zuid-Koreanen uitgebracht hebben in Europa vorig jaar. De LG V40 ThinQ rekenen we immers dan niet mee, aangezien deze high-end smartphone pas in 2019 officieel in de Europese schappen lag. Een verkoophit bleek de LG G7 ThinQ niet te zijn. Dat is enigszins begrijpelijk wanneer we kijken naar het marktaandeel van LG in Nederland, ware het niet dat wij in onze review juist tot de conclusie kwamen dat de smartphone bijzonder veel potentie heeft voor iedereen die op zoek is naar 'iets anders'.

LG G7 ThinQ review

LG G7 ThinQ review

24 jun 2018 - De LG G7 ThinQ is het nieuwste toestel uit de stal van LG. In deze uitgebreide review gaan we in op alle eigenschappen en kijken we of het de moeite waard is.

LG G7 ThinQ Android Pie uitrol

Een minpunt dat we destijds niet hadden zien aankomen, is zonder meer het updatebeleid. Terwijl G7 ThinQ-gebruikers in thuisland Zuid-Korea al beschikten over Android 9.0 Pie, hebben we in Europa nog maanden mogen wachten. In juni 2019 is het moment dan eindelijk daar: de Europese Android Pie uitrol is van start gegaan. De Pie-update is al gespot in Tsjechië, Polen, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De verwachting is dat Nederlandse gebruikers binnen afzienbare tijd ook over een stukje taart beschikken.

LG G7 ThinQ

Android 9.0 Pie brengt enkele subtiele verbeteringen in prestaties en accuduur met zich mee. Features als Adaptive Battery en Adaptive Brightness zijn inbegrepen. Eerstgenoemde verbetert de accuprestaties, terwijl de tweede modus spelenderwijs je voorkeuren wat betreft schermhelderheid moet leren begrijpen. Als laatste is Digital Wellbeing het vermelden waard. Dit is een geïntegreerd dashboard dat bijhoudt hoeveel tijd je besteedt aan applicaties en je telefoon in het algemeen. Veel uiterlijke nieuwigheden hoef je helaas niet te verwachten; de schil van LG in Android Pie blijft vrijwel onveranderd ten opzichte van de Oreo-versie.

Meer over de LG G7 ThinQ

De LG G7 ThinQ is een high-end smartphone met een 6,1 inch IPS LCD-display. De Snapdragon 845 is een octa-core processor geklokt op 2,8 GHz en in combinatie met 4GB RAM heb je aan razendsnelle prestaties geen gebrek. De reguliere 16-megapixellens wordt bijgestaan door een 16-megapixelgroothoeklens. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh en ondersteunt zowel snelladen als draadloos opladen. De LG G7 ThinQ kopen kost je op dit moment iets minder dan 330 euro en is verkrijgbaar in de kleuren blauw en zwart.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden