Vergelijk 3.497.064 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Oppo toont camera achter smartphonescherm

Nieuws Oppo toont camera achter smartphonescherm
Door ,

Een smartphone zonder zichtbare selfiecamera klinkt misschien gek, maar het is dichterbij dan je zou denken. Oppo heeft een kort filmpje laten zien waarbij de camera niet te zien is, maar de camera jou wel ziet.

Het idee leeft al langer om een smartphone te maken met aan de voorkant niets anders dan een scherm. Geen notch of dikke zwarte balk voor de selfiecamera. De trend nu is de uitschuifbare camera zoals te zien is bij de OnePlus 7 Pro en de Oppo Reno 10X Zoom. Dat ziet er zeker stoer uit, maar het heeft een hoog gimmick-gehalte en het voegt een zogeheten point-of-failure toe aan de smartphone. Hoe meer bewegende onderdelen een toestel heeft, des te groter de kans is dat er iets breekt.

Oppo komt nu met de oplossing. In een kort filmpje is te zien hoe een smartphonescherm de voorkant van het toestel vult. Daarna wordt er een deel van het scherm zwart en wordt er een foto gemaakt met de selfiecamera. Op geen enkel moment zie je een lens zitten, dat komt doordat deze zich achter het scherm bevindt. Wat er hier gebeurt is dat de pixels van het oledscherm zich volledig uitschakelen en tegelijkertijd volledig transparant blijven. De camera maakt dus een foto door het scherm heen.

Wanneer zien we meer?

Het is nog niet duidelijk om welke smartphone het gaat. Hopelijk komen we snel meer over het toestel te weten. Wat wij bijvoorbeeld graag zouden weten is hoe de kwaliteit van de foto's wordt beïnvloedt door de tussenkomst van het scherm. Dat we dit bij meer telefoons gaan zien lijkt een zekerheid. OnePlus, een zusterbedrijf van Oppo, nam eerder de uitschuifbare selfiecamera en de vingerafdrukscanner achter het scherm van Oppo over.

(via)

Oppo Reno 10x Zoom beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 16,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 44,50 € 0,- Bekijken
Alle Oppo Reno 10x Zoom aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden