Vergelijk 2.246.513 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Asus voorlopig uit Nederlandse schappen

Nieuws Asus voorlopig uit Nederlandse schappen
Door ,

Het gebeurt niet zo vaak dat smartphones zomaar verdwijnen. Nog minder vaak dat ze uit de webwinkels verdwijnen. Waarom zijn haast alle Asus-smartphones dan uit de webwinkels?

Wie op zoek gaat naar een smartphone van fabrikant Asus kan daar wat meer moeite bij ondervinden dan verwacht. Ook de recent gelanceerde Zenfone 6 is de komende tijd nergens te vinden. Het probleem is niet zo drastisch als de issues die Huawei de afgelopen weken te horen kreeg, maar voorlopig is wel de verkoop gestaakt. Het achterliggende probleem? Een rechtszaak van Philips.

Waarom zou Philips een rechtszaak aanspannen tegen Asus? En waarom zou daardoor de verkoop moeten stoppen? Het blijkt dat de UMTS- en HSUPA-chips in veel van Asus' smartphones ontworpen zijn door Philips. Tijdens besprekingen over het gebruik van die ontwerpen is het onderwerp van licensering uitgebleven, toch is Asus de ontwerpen gaan gebruiken zonder uiteindelijk voor een licentie te betalen. Philips bood Asus daaropvolgend aan om alsnog een standaardlicentie te ondertekenen, antwoord op het aanbod bleef echter uit.

Asus kan in hoger beroep gaan tegen de uitslag van de rechtszaak, en zal dat waarschijnlijk ook doen. Gezien Philips het patent heeft wordt Asus aangewezen als een unwilling licensee. Met andere woorden; Asus heeft niet met Philips meegewerkt. Voorlopig worden veel Asus toestellen daardoor uit de schappen gehaald. De Asus ROG Phone is nog wel te koop. Asus heeft aan ons bevestigd dat Asus producten in Nederland tijdelijk niet beschikbaar zijn in verband met UMTS producten maar laat verder niets los over de inhoudelijke onderdelen van de rechtszaak.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden