Vergelijk 3.090.618 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola Moto Z4 onaangekondigd al in de verkoop (video)

Nieuws Motorola Moto Z4 onaangekondigd al in de verkoop (video)
Door , - 1 reactie

De modulaire Moto Z-serie is een toestellijn die niet heel veel aandacht geniet. In de Verenigde Staten maakt moederbedrijf Lenovo het wel heel erg bont: de gloednieuwe Motorola Moto Z4 is officieel nog niet eens aangekondigd, maar verscheen wel al op de site van Amazon.

De Moto Z-serie zag in 2016 het levenslicht. In een tijd waar de meeste smartphones nog een simpel 16:9 beeldverhouding hadden en een iPhone nog op een ouderwetse iPhone leek, probeerde Motorola iets nieuws met haar modulaire telefoon. Dankzij de Moto Mods moest de levenscyclus van de Moto Z-telefoons gerekt en verrijkt worden. Deze modulaire toevoegsels klik je vast via de magnetische achterzijde, waarna je over bijvoorbeeld een extra dikke accu beschikt, een speaker, speciale cameralens en nog veel meer.

Modden met de Motorola Moto Mods: zo werkt het

Modden met de Motorola Moto Mods: zo werkt het

22 aug 2018 - Stel je eens voor: je ziet een leuk diertje in de bosjes zitten, je wil niet dichterbij komen omdat het beestje dan misschien wegschiet. Als je inzoomt met je telefoon wordt de kwaliteit van de foto niet beter. De oplossing is om een 10x zoomlens erop te zetten. Je Moto Z-toestel kan echter nog veel meer, lees hier wat!

Motorola Moto Z4 gespot

Hoewel de serie geen overweldigend succes is, brengt Motorola trouw elk jaar een Moto Z-toestel uit. Ook in 2019 is dat het geval, maar de manier waarop de Motorola Moto Z4 al gespot is, komt wel heel amateuristisch over. De smartphone is officieel nog niet eens gepresenteerd, maar was wel al via Amazon te bestellen. Ook is er al een video opgedoken van de nieuwe modulaire Moto Z4, waarin onder meer duidelijk wordt dat het modulaire gedeelte een last lijkt te worden voor de nieuwe smartphone.Tussen de Moto Mod en de telefoon is namelijk speling, wat resulteert in een nogal onprettig eindresultaat.

De grote vraag luidt dan ook: is de Moto Z4, de opvolger van onder andere de Moto Z3 Play, uit het filmpje de definitieve variant? Zo ja, dan ziet het ernaar uit dat het gebruik van Moto Mods een stuk minder prettig zal werken. Of de telefoon op eigen kracht interessant genoeg is, wagen we te betwijfelen. Hoewel het oled-display van 6,4 inch met een Full HD+-resolutie prima klinkt op papier, zetten wij vooral vraagtekens bij de rekenkracht. Er is 'slechts' een Snapdragon 675 aanwezig, een midrange-processor geklokt op 2,0 GHz. Wel prettig is de reïncarnatie van de koptelefooningang; deze is na de Moto Z Play op geen enkele Moto Z-telefoon aanwezig geweest.

Verdere bijzonderheden

De Moto Z4 lijkt de eerste Motorola te worden met een vingerafdrukscanner achter het scherm. Verder is de camera aan de achterzijde het vermelden waard; het gaat hier om de Sony IMX586, een camerasensor die op meerdere vlaggenschepen gespot is dit jaar. De 48-megapixelcamera schiet doorgaans plaatjes van 12-megapixel, waarbij de software de informatie van vier individuele pixels verwerkt in één. De Amerikaanse versie van de Moto Z4 kost 500 dollar. Het is nog niet duidelijk of en eventueel wanneer de Motorola Moto Z4 naar Nederland komt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden