Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Mate 20 Pro vliegt in brand in Engels theater

Nieuws Huawei Mate 20 Pro vliegt in brand in Engels theater
Door ,

Positief nieuws is vast en zeker waar Huawei en gebruikers van het Chinese merk op zitten te wachten. Na alle problemen met leveranciers en klanten dook er afgelopen weekend een nieuw probleem op: een Huawei Mate 20 Pro-exemplaar ging in vlammen op in een Engels theater.

Het ziet ernaar uit dat Huawei, mits er geen deal gesloten kan worden tussen de Amerikaanse regering en de techgigant, in de nabije toekomst gebruik moet maken van haar eigen software in plaats van te leunen op Google's Android. Een ander probleem is de chipmaker ARM; dit bedrijf maakt de Kirin-chipsets en dat mag in verband met het handelsverbod binnenkort ook niet meer. De toestellen die nu echter al op de markt zijn, mogen gewoon verkocht blijven worden met Android-software en Kirin-chips. Diezelfde telefoons mogen bovendien nog 3 maanden geüpdatet worden, waaronder de Huawei Mate 20 Pro.

Huawei Mate 20 Pro in brand

Het exemplaar van een Engelse theaterganger zal helaas geen enkele update meer ontvangen, want die is in vlammen opgegaan. Het voorval vond plaats vlak vóór een show van de Engelse komiek Jason Manford. In het Lyric Theatre in Londen raakte het betreffende exemplaar oververhit en stond de telefoon binnen de kortste keren in brand. Als gevolg hiervan werden bezoekers die al plaats hadden genomen naar buiten geëvacueerd.

 

Het voorval, waarvan de Engelse komiek gretig gebruikmaakte naderhand, bracht de nodige paniek met zich mee. Dankzij kordaat optreden van de beveiliging in het theater en de ingeschakelde brandweerlieden kon de show twintig minuten later dan gepland gewoon van start gaan. Of er tijdens de show nog enkele grappen zijn gemaakt over de Huawei Mate 20 Pro die in brand stond, durven we niet te zeggen. In onderstaand artikel vertellen we je meer over de problematieke situatie waarin het Chinese Huawei zich momenteel bevindt.

Huawei krijgt drie maanden respijt

Huawei krijgt drie maanden respijt

21 mei 2019 - Goed nieuws voor Huawei. Het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken geeft het Chinese techbedrijf drie maanden uitstel voordat het handelsverbod met Amerikaanse bedrijven van kracht gaat. Het ministerie benadrukt met klem dat het om een tijdelijke maatregel gaat en dat de Chinezen er straks echt aan moeten geloven.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden