Vergelijk 2.684.708 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei maakte klantenbeheersysteem KPN'

Nieuws 'Huawei maakte klantenbeheersysteem KPN'
Door ,

Het gaat de laatste tijd niet zo lekker met Huawei. Het Chinese bedrijf kreeg de afgelopen weken de wind van voren. Iedere actie van Huawei wordt onder de loep genomen, zo ook de samenwerking met KPN.

Kort nadat Huawei door allerlei software- en hardwarebedrijven in de ban wordt gedaan vanwege vermoedde spionage komt er een sappig gerucht naar buiten. Het gerucht gaat dat KPN voor haar volledige klantenbestand leunt op software gemaakt door Huawei. In het beginsel zou dat geen probleem moeten zijn, er zijn genoeg grote bedrijven die hun klantenbestand zelfs laten bijhouden door andere bedrijven.

Het probleem is dus dat veel landen in het westerlijk halfrond Huawei buiten de deur willen houden bij het ontwikkelen van de nieuwe 5G netwerken. De reden daarvoor is dat het Chinese bedrijf wordt verdacht van spionage op alle niveau's; landelijke spionage, bedrijfsspionage en burgerspionage. Niet zo handig wanneer al je klantgegevens door dat bedrijf geregeld worden. Eerlijk is eerlijk, er is nog nergens concreet bewijs opgedoken van spionage door Huawei. Daarnaast is ook nog niet bevestigd dat Huawei de software heeft gemaakt voor KPN's klantenbestand. Het gerucht komt uit de hoek van Trouw maar de uiteindelijke bron is in nevelen gehuld.

Huawei's issues

Zoals vermeld heeft Huawei een flinke klap gekregen van allerlei verschillende bedrijven. President Trump van de Verenigde Staten voegde Huawei laatst toe aan een zwarte lijst. Dat wil zeggen dat Bedrijven uit Amerika in principe geen zaken meer mogen doen met Huawei. Dan gaat het over bedrijven als Google, Intel, Qualcomm en ook de WiFi-Alliance hielden op met het doen van zaken met Huawei. ARM is één van de laatste bedreijven die zich in het rijtje heeft aangesloten. ARM maakt de kernen van Huawei's processoren, dat ze deze niet meer binnenkrijgen kan grote gevolgen hebben voor de productie van tablets en smartphones.

Ook ARM staakt samenwerking Huawei

Ook ARM staakt samenwerking Huawei

23 mei 2019 - De malaise houdt aan voor Huawei. Na Google, Intel, Qualcomm en Broadcom zegt nu ook ARM Huawei de wacht aan. De chipfabrikant zegt zich aan de Amerikaanse wetgeving te houden en dus geen keuze te hebben in deze kwestie. Huawei is er van overtuigd dat de situatie zich zal oplossen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden