Vergelijk 2.717.624 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Camera OnePlus 7 Pro krijgt volgende week ‘aanzienlijke update’

Nieuws Camera OnePlus 7 Pro krijgt volgende week ‘aanzienlijke update’
Door ,

De eerste ervaringen met de gloednieuwe OnePlus 7 Pro zijn erg positief. Grootste struikelblok is echter de beeldkwaliteit van de camera. Via haar forum laat OnePlus weten op de hoogte te zijn van de klachten. De fabrikant wil volgende week een update uitrollen die onder anderen de nachtmodus behoorlijk verbetert.

De OnePlus 7 Pro is de nieuwste flagship killer van OnePlus waarmee ze de strijd aanbindt met Samsung, Huawei en andere smartphonefabrikanten. Belangrijkste verkoopargument voor het toestel is de souplesse of ‘smoothness’. Zo heeft hij een beeldscherm met extra hoge verversingsratio die niet 60, maar 90 keer per seconde het beeld ververst. Ook opent hij jouw favoriete apps nog sneller dankzij opties als RAM Boost en Quick Launch. Data lezen en schrijven gaat nog sneller dankzij UFS 3.0. Net als de OnePlus 6T McLaren Edition kan hij uit de voeten met Warp Charge 30. Tot slot is hij voorzien van een koelsysteem met koelvloeistof, waardoor hij langer in de hoogste versnelling presteert.

De 5 beste features van de OnePlus 7 Pro

De 5 beste features van de OnePlus 7 Pro

15 mei 2019 - Dinsdag presenteerde OnePlus haar nieuwste vlaggenschip: de OnePlus 7 Pro. Zoals we van de Chinese smartphoneproducent gewend zijn ziet hij er strak en degelijk uit. Het design en de bouwkwaliteit zijn uiteraard niet de enige eigenschappen waarin het toestel uitblinkt. In dit artikel staan wij uitgebreid stil bij de 5 beste features van de OnePlus 7 Pro. and

‘Ondermaatse kwaliteit’

Waar je ook op internet kijkt, iedereen is vol lof over het design en de prestaties van de OnePlus 7 Pro. Eén aspect staat echter in een negatief daglicht: de camera. Volgens OnePlus levert haar nieuwste vlaggenschip mooiere plaatjes af dan ooit tevoren. Ze onderbouwt dit met het rapportcijfer van DxO Mark, wat door velen gezien wordt als dé benchmark voor smartphonecamera’s. Samen met de Honor 20 Pro scoort de OnePlus 7 Pro 111 punten. Alleen de Huawei P30 Pro en de 5G uitvoering van de Samsung Galaxy S10 scoren momenteel hoger (112 punten).

Op het forum van OnePlus maar ook daarbuiten klagen gebruikers echter steen en been over de camera. Zo zien plaatjes er te ‘zacht’ uit, zijn foto’s regelmatig overbelicht en is het dynamische bereik niet zo goed in vergelijking met de concurrentie. Jimmy Z, een medewerker bij OnePlus, schrijft op het forum van OnePlus dat hij alle klachten over de camera’s heeft gelezen. Hij bedankt iedereen die de moeite heeft genomen om feedback achter te laten.

OnePlus 7 Pro

Hoewel hij nog altijd achter de kwaliteit van de primaire camera van de OnePlus 7 Pro staat, erkent hij dat er altijd ruimte is voor verbetering. Het team dat hier verantwoordelijk is werkt naar eigen zeggen dag en nacht hieraan. Sterker nog, gebruikers kunnen binnenkort een ‘aanzienlijke update’ tegemoet zien. Deze verbetert de HDR-effecten en de nachtmodus Nightscape 2.0. “Uit onze tests blijkt dat foto’s er substantieel beter uitzien”, aldus een enthousiaste Jimmy. Hij belooft dat de update in de loop van volgende week wordt uitgerold.

Over de camera’s

De OnePlus 7 Pro is uitgerust met drie camera’s. De hoofdcamera heeft een resolutie van 48-megapixels en is voorzien van optische beeldstabilisatie om bewegingsonscherpte terug te dringen. Daarnaast heeft hij een groothoeklens met een bereik van 117 graden en een telefotolens met 3x optische zoom.

Laatstgenoemde camera is momenteel onderwerp van kritiek. OnePlus proclameert dat dit een 8-megapixelcamera is met 3x optische zoom. In werkelijkheid is het een 13-megapixelcamera met 2,2x optische zoom. Tegenover Android Police erkent OnePlus dat de 3x optische zoom wordt bereikt door een deel van de foto te croppen. De software hoeft dan weliswaar niet te vervallen op digitale zoom, maar je krijgt niet dezelfde brandpuntafstand.

OnePlus 7 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 45,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 70,00 € 54,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 35,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 7 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden